0 °C Budapest
Hatalmasat váltott: ebből él ma a Viva egykori sztárműsorvezetője

Hatalmasat váltott: ebből él ma a Viva egykori sztárműsorvezetője

2017. május 21. 15:00

Néhány éve még a Viva tévé egyik legnépszerűbb műsorvezetője volt Steiner Kristóf, mára viszont már teljesen más irányt vett az élete. Jelenleg Tel-Avivban él, de másfél havonta Magyarországon is dolgozik. A vegán gasztronómia igazi szaktekintélye lett.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Magyarországon, Tel-Avivban és Londonban is igazi szaktekintélye lett Steiner Kristóf a vegán konyhának. Alapvetően ugyan az izraeli fővárosban él, ahol népszerű lakáséttermét is vezeti, de mindhárom országban tart főzőkurzusokat, sőt, nemrég Párizsba is kapott meghívást.

Magyarországon a két éve megjelent szakácskönyvem után egyre több felkérés jött, most például két héten át a Menzában lesz egy vegán menü, amit én állítottam össze. Rendszeresen, másfél havonta jövök haza, akkor tartok főzőtanfolyamokat, előadásokat, de az utóbbi időben Londonból is egyre többen keresnek

- mesélte a Blikknek Steiner Kristóf, aki 2009 óta semmilyen állati eredetű ételt nem fogyaszt.

Néha magam sem hiszem, hogy mennyire beindult! Nemrég még Párizsból is hívtak, hogy érdekelné őket, amit csinálok. Most az életem hatvan százalékát teszi ki a vegán életmód népszerűsítése, átadása, tanítása, de persze közben a számomra eddig is fontos dolgokkal is foglalkozom, mint az írás, vagy a nyitottságról, az elfogadásról szóló előadások

- tette hozzá. A Viva Tv egykori sztárműsorvezetője tehát teljesen más életet él ma, mint egy évtizeddel ezelőtt. Egy nagy váltás sosem egyszerű, mégis egyre több magyar dönt amellett, hogy vált.

Egyre többen gyökeres változásokra vágynak, és külföldön próbálnak szerencsét, ők azonban még mindig kevesebben vannak, mint azok, akiknek kisebb váltás is elég, például egy másik munkahely.

A magyar munkavállalók többsége már nem fél a munkahelyváltástól. Egyre többen nyitottak az új lehetőségekre, de aktívan csak nagyon kevesen keresgélnek. Egy tavaly év végi kutatás szerint a megkérdezettek 62 százaléka gondolja úgy, hogy 6 hónapon belül el tudna helyezkedni egy hasonló pozícióban, és még ennél is többen, 71 százalék nyilatkozott úgy, hogy ha más területen is, de biztosan találna állást. Tavaly a legintenzívebb időszak február-július volt a munkaerőpiacon: ebben a fél évben minden ötödik munkavállaló váltott, egyharmaduk csak cégen belül a pozícióját cserélte le, míg kétharmaduk a munkahelyét is.

A megkérdezettek egyharmada személyes célok megvalósítása miatt váltott, míg egyötöde a jobb munkáltatói csomag miatt hozta meg a döntését, és közel ugyanennyien azért, mert valamilyen egyéb szempontból nem voltak elégedettek a munkáltatójukkal.

A munkaerőpiac élénkülése ugyanakkor jó hatással van az alkalmazottak elégedettségére: a munkavállalók 61 százaléka érzi jól magát a helyén. Elsősorban a 18-24 évesek és a Közép-Dunántúlon dolgozók elégedettek az állásukkal, és már csak minden tizedik munkavállaló jár be kifejezetten rossz szájízzel dolgozni.

Ugyanakkor a pozitív tendenciák ellenére még mindig elmaradunk a globális átlagtól: a listavezető Egyesült Államokban például a munkavállalók 84 százaléka szereti az állását, és a szomszédos Ausztriában is a dolgozók 75 százaléka érzi jól magát a munkahelyén. Ez azt jelzi, hogy a hazai vállalatoknak van még tennivalójuk ezen a téren.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.01.22 08:34
  Ez nekem is egy kedvenc képem, történetem. Mint akinek szintén sok könyve van, tőlem is meg szokt...
legacykft  |  2022.01.21 18:45
Mindannyian boldog életről álmodunk. A boldogság élménye azonban mindenkinek mást jelent, mondhatnák...
perfekt  |  2022.01.19 08:18
2022. évi első, közbeszerzési témájú bejegyzésünket - évek óta követett gyakorlatunknak megfelelően...
coachco  |  2022.01.18 16:34
Hetvenhét éve annak, hogy felszabadult a budapesti gettó. Ezt a hírt hallva eszembe jutott az a pár...
hrdoktor  |  2022.01.17 06:30
Bár a home office-ban az otthon kényelmében vagyunk, sokan tapasztalhatják, hogy a virtuális megbesz...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 23. 09:16