12 °C Budapest
Hatalmasat váltott: ebből él ma a Viva egykori sztárműsorvezetője

Hatalmasat váltott: ebből él ma a Viva egykori sztárműsorvezetője

2017. május 21. 15:00

Néhány éve még a Viva tévé egyik legnépszerűbb műsorvezetője volt Steiner Kristóf, mára viszont már teljesen más irányt vett az élete. Jelenleg Tel-Avivban él, de másfél havonta Magyarországon is dolgozik. A vegán gasztronómia igazi szaktekintélye lett.

Magyarországon, Tel-Avivban és Londonban is igazi szaktekintélye lett Steiner Kristóf a vegán konyhának. Alapvetően ugyan az izraeli fővárosban él, ahol népszerű lakáséttermét is vezeti, de mindhárom országban tart főzőkurzusokat, sőt, nemrég Párizsba is kapott meghívást.

Magyarországon a két éve megjelent szakácskönyvem után egyre több felkérés jött, most például két héten át a Menzában lesz egy vegán menü, amit én állítottam össze. Rendszeresen, másfél havonta jövök haza, akkor tartok főzőtanfolyamokat, előadásokat, de az utóbbi időben Londonból is egyre többen keresnek

- mesélte a Blikknek Steiner Kristóf, aki 2009 óta semmilyen állati eredetű ételt nem fogyaszt.

Néha magam sem hiszem, hogy mennyire beindult! Nemrég még Párizsból is hívtak, hogy érdekelné őket, amit csinálok. Most az életem hatvan százalékát teszi ki a vegán életmód népszerűsítése, átadása, tanítása, de persze közben a számomra eddig is fontos dolgokkal is foglalkozom, mint az írás, vagy a nyitottságról, az elfogadásról szóló előadások

- tette hozzá. A Viva Tv egykori sztárműsorvezetője tehát teljesen más életet él ma, mint egy évtizeddel ezelőtt. Egy nagy váltás sosem egyszerű, mégis egyre több magyar dönt amellett, hogy vált.

Egyre többen gyökeres változásokra vágynak, és külföldön próbálnak szerencsét, ők azonban még mindig kevesebben vannak, mint azok, akiknek kisebb váltás is elég, például egy másik munkahely.

A magyar munkavállalók többsége már nem fél a munkahelyváltástól. Egyre többen nyitottak az új lehetőségekre, de aktívan csak nagyon kevesen keresgélnek. Egy tavaly év végi kutatás szerint a megkérdezettek 62 százaléka gondolja úgy, hogy 6 hónapon belül el tudna helyezkedni egy hasonló pozícióban, és még ennél is többen, 71 százalék nyilatkozott úgy, hogy ha más területen is, de biztosan találna állást. Tavaly a legintenzívebb időszak február-július volt a munkaerőpiacon: ebben a fél évben minden ötödik munkavállaló váltott, egyharmaduk csak cégen belül a pozícióját cserélte le, míg kétharmaduk a munkahelyét is.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A megkérdezettek egyharmada személyes célok megvalósítása miatt váltott, míg egyötöde a jobb munkáltatói csomag miatt hozta meg a döntését, és közel ugyanennyien azért, mert valamilyen egyéb szempontból nem voltak elégedettek a munkáltatójukkal.

A munkaerőpiac élénkülése ugyanakkor jó hatással van az alkalmazottak elégedettségére: a munkavállalók 61 százaléka érzi jól magát a helyén. Elsősorban a 18-24 évesek és a Közép-Dunántúlon dolgozók elégedettek az állásukkal, és már csak minden tizedik munkavállaló jár be kifejezetten rossz szájízzel dolgozni.

Ugyanakkor a pozitív tendenciák ellenére még mindig elmaradunk a globális átlagtól: a listavezető Egyesült Államokban például a munkavállalók 84 százaléka szereti az állását, és a szomszédos Ausztriában is a dolgozók 75 százaléka érzi jól magát a munkahelyén. Ez azt jelzi, hogy a hazai vállalatoknak van még tennivalójuk ezen a téren.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06