3 °C Budapest

Hatalmasat váltott: ebből él ma a Viva egykori sztárműsorvezetője

2017. május 21. 15:00

Néhány éve még a Viva tévé egyik legnépszerűbb műsorvezetője volt Steiner Kristóf, mára viszont már teljesen más irányt vett az élete. Jelenleg Tel-Avivban él, de másfél havonta Magyarországon is dolgozik. A vegán gasztronómia igazi szaktekintélye lett.

Magyarországon, Tel-Avivban és Londonban is igazi szaktekintélye lett Steiner Kristóf a vegán konyhának. Alapvetően ugyan az izraeli fővárosban él, ahol népszerű lakáséttermét is vezeti, de mindhárom országban tart főzőkurzusokat, sőt, nemrég Párizsba is kapott meghívást.

Magyarországon a két éve megjelent szakácskönyvem után egyre több felkérés jött, most például két héten át a Menzában lesz egy vegán menü, amit én állítottam össze. Rendszeresen, másfél havonta jövök haza, akkor tartok főzőtanfolyamokat, előadásokat, de az utóbbi időben Londonból is egyre többen keresnek

- mesélte a Blikknek Steiner Kristóf, aki 2009 óta semmilyen állati eredetű ételt nem fogyaszt.

Néha magam sem hiszem, hogy mennyire beindult! Nemrég még Párizsból is hívtak, hogy érdekelné őket, amit csinálok. Most az életem hatvan százalékát teszi ki a vegán életmód népszerűsítése, átadása, tanítása, de persze közben a számomra eddig is fontos dolgokkal is foglalkozom, mint az írás, vagy a nyitottságról, az elfogadásról szóló előadások

- tette hozzá. A Viva Tv egykori sztárműsorvezetője tehát teljesen más életet él ma, mint egy évtizeddel ezelőtt. Egy nagy váltás sosem egyszerű, mégis egyre több magyar dönt amellett, hogy vált.

Egyre többen gyökeres változásokra vágynak, és külföldön próbálnak szerencsét, ők azonban még mindig kevesebben vannak, mint azok, akiknek kisebb váltás is elég, például egy másik munkahely.

A magyar munkavállalók többsége már nem fél a munkahelyváltástól. Egyre többen nyitottak az új lehetőségekre, de aktívan csak nagyon kevesen keresgélnek. Egy tavaly év végi kutatás szerint a megkérdezettek 62 százaléka gondolja úgy, hogy 6 hónapon belül el tudna helyezkedni egy hasonló pozícióban, és még ennél is többen, 71 százalék nyilatkozott úgy, hogy ha más területen is, de biztosan találna állást. Tavaly a legintenzívebb időszak február-július volt a munkaerőpiacon: ebben a fél évben minden ötödik munkavállaló váltott, egyharmaduk csak cégen belül a pozícióját cserélte le, míg kétharmaduk a munkahelyét is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A megkérdezettek egyharmada személyes célok megvalósítása miatt váltott, míg egyötöde a jobb munkáltatói csomag miatt hozta meg a döntését, és közel ugyanennyien azért, mert valamilyen egyéb szempontból nem voltak elégedettek a munkáltatójukkal.

A munkaerőpiac élénkülése ugyanakkor jó hatással van az alkalmazottak elégedettségére: a munkavállalók 61 százaléka érzi jól magát a helyén. Elsősorban a 18-24 évesek és a Közép-Dunántúlon dolgozók elégedettek az állásukkal, és már csak minden tizedik munkavállaló jár be kifejezetten rossz szájízzel dolgozni.

Ugyanakkor a pozitív tendenciák ellenére még mindig elmaradunk a globális átlagtól: a listavezető Egyesült Államokban például a munkavállalók 84 százaléka szereti az állását, és a szomszédos Ausztriában is a dolgozók 75 százaléka érzi jól magát a munkahelyén. Ez azt jelzi, hogy a hazai vállalatoknak van még tennivalójuk ezen a téren.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.01.30 04:30
Megfelelő kommunikációval nemcsak magunkon, hanem a vállalaton is segíthetünk. [...] Bővebben!
laskainelli  |  2023.01.24 15:59
  Előfordul, hogy egy bizonyos életszakaszunkban nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, nem vagyunk...
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
hrbonbon  |  2023.01.23 14:33
    Simonyi Judit ügyvezető igazgató Az elmúlt évek tapasztalatait cáfolva a 2023-as év váratlan...
vezetoi-coaching  |  2023.01.20 22:51
Két videóját hoztam ide Simon Sinek-nek, amelyek szervesen összetartoznak. Millenials – „That is...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?