5 °C Budapest

Négyszáz informatikust vesznek fel: így cselezik ki az munkaerőhiányt

2016. július 13. 20:06

Közel négyszáz informatikust tervez felvenni egy IT-cég annak ellenére, hogy jelenleg többezer betöltetlen állás van meghirdetve az iparágban. A vállalat azonban egy eddig (Magyarországon) nem túl elterjedt módszerhez nyúlt, így cselezik ki a munkaerőhiányt.

Főleg informatikusokat, informatikus mérnököket, ezen belül is szoftverfejlesztőket keres az Epam Systems Kft. Szegedre és Debrecenbe, ahova 2018 végéig összesen 365 munkavállalót terveznek felvenni. A vállalat 3,6 milliárd forintos beruházással Debrecenben és Szegeden bővíti a jelenlegi kapacitásait, egyúttal pedig stratégiai megállapodást írt alá a kormánnyal, aminek értelmében a kormány 1,3 milliárd forintos vissza nem térítendő készpénz-támogatást ad a debreceni irodahát bővítéséhez és egy új szegedi irodaház felépítéséhez.De hogyan akarnak ennyi informatikust felvenni, ha az országban már amúgy is krónikus munkaerőhiány van ebben a szakmában?

Ahogy a többi cég, mi is nehezen találunk elegendő megfelelő képzettségű és projektkész munkavállalót. Évekkel ezelőtt felismertük, hogy katalizátorként be kell lépnünk az informatikus képzésbe és támogatnunk kell a jövőbeli munkatársaink kinevelését. Pont ezt az űrt célozzuk betölteni azzal, hogy hangsúlyosabban és többet invesztálunk a képzésbe, ehhez járul hozzá jelentős mértékben a kormánnyal kötött stratégiai megállapodás

 - válaszoltak az Indexnek. Konkrétumok szintjén ez azt jeleneti, hogy az Epam a debreceni és szegedi egyetemeken duális képzésekkel segíti majd azt, hogy friss diplomások azonnal piacképesek legyenek, másrészt a cég saját programozói képzésén, az Epam Akadémián belül olyan kurzusokat indítanak, ami lehetővé teszi a szoftverfejlesztői utánpótlást hosszú távon.

Az Epam Akadémia egyébként egy 3 hónapos képzés, amelyhez 3-4 éves objektumorientált programozási gyakorlat az alapfeltétel, tehát nem a nulláról képzik ki a programozókat, csak a tudásokat alakítják a cég és a piac igényei szerint. A megállapodás folyományaként reményeink szerint hatással tudunk lenni az informatikai oktatásra és ki tudjuk terjeszteni saját, előképzettség-független képzéseinket.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2023.02.03 09:59
A cikksorozat első részében áttekintettük a társaságiadó-információkat tartalmazó jelentés összeállí...
laskainelli  |  2023.02.01 11:21
A rohanó világunkban könnyű szétcsúszni és túlvállalni magunkat, noha ennek az lesz az ára, hogy az...
hrdoktor  |  2023.01.30 04:30
Megfelelő kommunikációval nemcsak magunkon, hanem a vállalaton is segíthetünk. [...] Bővebben!
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
hrbonbon  |  2023.01.23 14:33
    Simonyi Judit ügyvezető igazgató Az elmúlt évek tapasztalatait cáfolva a 2023-as év váratlan...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?