7 °C Budapest
Négyszáz informatikust vesznek fel: így cselezik ki az munkaerőhiányt

Négyszáz informatikust vesznek fel: így cselezik ki az munkaerőhiányt

2016. július 13. 20:06

Közel négyszáz informatikust tervez felvenni egy IT-cég annak ellenére, hogy jelenleg többezer betöltetlen állás van meghirdetve az iparágban. A vállalat azonban egy eddig (Magyarországon) nem túl elterjedt módszerhez nyúlt, így cselezik ki a munkaerőhiányt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Főleg informatikusokat, informatikus mérnököket, ezen belül is szoftverfejlesztőket keres az Epam Systems Kft. Szegedre és Debrecenbe, ahova 2018 végéig összesen 365 munkavállalót terveznek felvenni. A vállalat 3,6 milliárd forintos beruházással Debrecenben és Szegeden bővíti a jelenlegi kapacitásait, egyúttal pedig stratégiai megállapodást írt alá a kormánnyal, aminek értelmében a kormány 1,3 milliárd forintos vissza nem térítendő készpénz-támogatást ad a debreceni irodahát bővítéséhez és egy új szegedi irodaház felépítéséhez.De hogyan akarnak ennyi informatikust felvenni, ha az országban már amúgy is krónikus munkaerőhiány van ebben a szakmában?

Ahogy a többi cég, mi is nehezen találunk elegendő megfelelő képzettségű és projektkész munkavállalót. Évekkel ezelőtt felismertük, hogy katalizátorként be kell lépnünk az informatikus képzésbe és támogatnunk kell a jövőbeli munkatársaink kinevelését. Pont ezt az űrt célozzuk betölteni azzal, hogy hangsúlyosabban és többet invesztálunk a képzésbe, ehhez járul hozzá jelentős mértékben a kormánnyal kötött stratégiai megállapodás

 - válaszoltak az Indexnek. Konkrétumok szintjén ez azt jeleneti, hogy az Epam a debreceni és szegedi egyetemeken duális képzésekkel segíti majd azt, hogy friss diplomások azonnal piacképesek legyenek, másrészt a cég saját programozói képzésén, az Epam Akadémián belül olyan kurzusokat indítanak, ami lehetővé teszi a szoftverfejlesztői utánpótlást hosszú távon.

Az Epam Akadémia egyébként egy 3 hónapos képzés, amelyhez 3-4 éves objektumorientált programozási gyakorlat az alapfeltétel, tehát nem a nulláról képzik ki a programozókat, csak a tudásokat alakítják a cég és a piac igényei szerint. A megállapodás folyományaként reményeink szerint hatással tudunk lenni az informatikai oktatásra és ki tudjuk terjeszteni saját, előképzettség-független képzéseinket.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.11.26 18:04
„Az az érzésem, Mónika, hogy kénytelen leszek szembenézni olyan hiedelmeimmel, berögződéseimmel, szo...
perfekt  |  2021.11.26 11:35
Közeledik a karácsony és lassan ismét vége lesz egy évnek. A számviteli szakemberek ismételten átéli...
hrdoktor  |  2021.11.22 05:36
A modern terápiás eljárások segítségével a megfelelő életminőség és a szexuális aktivitást is meg le...
coachco  |  2021.11.12 19:58
Aki járt Mádon az elmúlt években, biztos, hogy járt a Szent Tamás dűlő tetején. Csodás a kilátás! Mi...
hrbonbon  |  2021.11.11 14:19
We take the idea of hierarchy for granted in organizations, but we are wrong.  Organizations need n...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?