21 °C Budapest

Nullás hitelekkel támadnak az autókereskedők: nemsokára újabb kedvezmények jönnek

2020. június 5. 05:34

Kezd visszatérni az élet az autókereskedésekbe, és a szövetség szerint az állami támogatások tovább fokozhatják a vásárlási kedvet. A Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke, Gablini Gábor emlékeztetett, hogy 15-étől indul az e-autó támogatás is például, amely kapcsán már rengetegen érdeklődtek. A szakember bizakodóan tekint a nyár elébe: ez az időszak általában jól szokott menni az autókereskedőknek, most is elég lehet az életbenmaradáshoz.

A tragikus április után szép lassan kezdenek visszatérni a vásárlók az autókereskedésekbe:

Ha nem is mindenhol egységesen az országban, de megindult az élet. Első sorban cégek érdeklődnek, de azért a magánszemélyek is szépen lassan kezdenek visszatérni, jelentősen nőtt áprilishoz képest az érdeklődők száma, de érthető okokból még nem annyi, mint normál menetben - mindenesetre már bizakodásra ad okot, hogy komoly érdeklődés van

- számolt be a Pénzcentrumnak Gablini Gábor. A Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke szerint júniusban mégtöbben térhetnek be a kereskedésekbe, hiszen 15-én indul az elektromos autókra kiírt támogatás, amiről már a májusi bejelentés után is rengetegen kérdezték a kereskedőket. Emellett a nagycsaládosok is újra keresik a kedvezményesen megvásárolható modelleket.

Év végéig kedvezményes THM-el vehetsz fel autóhitelt: nézz szét az ajánlatok között!

Realitása van annak, hogy a június és a július is egyre inkább erősödik majd. A klasszikus értelemben vett nyár az autókereskedelemben mindig jól szokott sikerülni, bízunk benne, hogy ez idén is meglesz. Ha nem is a tavalyi volumennel, de a működést, az életbenmaradást mindenképpen segíti a fellendülés

- jelentette ki a GÉMOSZ elnöke, aki szerint a kerskedők akciókkal is igyekeznek bepörgetni a keresletet. Ilyen például a nulla százalékos finanszírozás, amit jellemzően a készletkisöprésekkor alkalmaznak.

Ha van is néhány modellnél elérési nehézség, mert hosszabb a szállítási határidő, de vannak megfelelő készletek Magyarországon, és érkeznek is folyamatosan, hogy a vásárlók tudjanak megfelelő határidővel autót rendelni.

Ezek mentek májusban

Bár, ahogyan Gablini Gábor korábban kifejtette, a forgalomba helyezési adatokat érdemes a helyükön kezelni, látható, hogy még mindig nagyon kevés gépkocsit helyeznek forgalomba az előző évek hasonló időszakához képest. Májusban a versenyt a Suzuki nyerte, amiből 697 darab kapott magyar rendszámot - viszonyításképpen tavaly májusban ez a szám 1857 volt. A második helyen a Toyota áll 626 gépjárművel, ők 965-ről estek vissza. A harmadik májusban a Ford lett 536 forgalomba helyezéssel, ami kevesebb mint a fele a 2019-es adatoknak. Az alábbi csárton mutatjuk, mennyit estek vissza a forgalomba helyezések a tavalyi rekordév májusához, illetve 2018. ötödik hónapjához képest.

Ha az idei évet nézzük, a Datahouse gyűjtése szerint a nagycsaládosok autóit lassan elkezdték kiszállítani, legalábbis ennek tudható be, hogy 2020-ban Magyarország legnépszerűbb autója a Dacia Lodgy (2027 darab állt idén forgalomba), amely a 2,5 milliós nagycsaládos kedvezménnyel akár féláron is megrendelhető. A TOP 25-ben ott van még a Ford Tourneo Costum is a hétülésesek közül (937 darab), és az Opel Combo is szépen teljesített (738 db).

Az eladási listán a második helyen a Skoda Octavia áll, amelyet előszeretettel vásárolnak meg céges autónak. Harmadik a Toyota Corolla és a tavalyi aranyérmes Suzuki Vitara csak a negyedik helyen állt 2020. első öt hónapjában.

Sok helyen él a 0 százalékos akció

A készletakciókról már korábban is írtunk, de ahogy fentebb is említettük, több márkakereskedő is 0 százalékos hitelekkel igyekszik pörgetni a keresletet. Egy gyors kereséssel kiderült, hogy több Suzuki, Renault és Opel kereskedés is kampányol a nullás finanszírozással, emellett a Honda is nulla százalékot ad egyes Civic-modellekre, és a HR-V-kre. Úgyhogy érdemes kersgélni, de azt is észben kell tartani, hogy ebben az esetben a pénzintézetek általában 20 százalékos önerőt kérnek a vásárlóktól, legalább ennyivel kell beszállni. Tehát ha mondjuk egy 5 millió forintos autót szeretnénk megvásárolni, akkor mindenképpen rendelkeznünk kell legalább 1 millió forintnyi önerővel.

Természetesen akkor sincs veszve semmi, ha valakinek nincs több millió forintja autóvásárlásra. A bankok kínálatában számtalan szabad felhasználású hitel áll rendelkezésre, amelyek kamata szintén nem magas. Nagy előny, hogy ebben az esetben már a vásárláskor a tulajdonunkká válik a gépjármű, és önerő sem szükséges a vásárláshoz. Emellett nincs kötelező casco sem, és a gépjármű életkora sem számít - lízingeknél a bankok ki szoktak kötni egy maximális életkort, amely felett már nem lehet finanszírozást igényelni a kocsira.

A legjobb személyi kölcsön felkutatásához érdemes a Pénzcentrum kalkulátorát használnod. Az 5 millió forintos hitelösszegre és 84 hónapos futamidőre leadott kalkuláció alapján látható a rangsoron, hogy a legjobb ajánlatot jelenleg a Budapest Bank nyújtja, itt a THM év végéig 5,9 %, utána pedig 7,28% a törlesztőrészlet havonta 76 658 forint lesz 2021-től. Érdemes lehet még megfontolni a CIB Bank ajánlatát: személyi kölcsöne a moratórium lejárta után 7,78 százalékos THM és 77 247 forintos törlesztőrészlet mellet vehető igénybe. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, futamidő, stb.) keresd fel a Pénzcentrum autóhitel-kalkulátorát.

Jogi nyilatkozat: A cikkben található kalkulációk adatai tájékoztató jellegűek, szerződéses ajánlatnak nem minősülnek! Az egyes konstrukciókat az adott paraméterek (termék jellege, összeg, futamidő) alapján, kalkulátorunk számításai szerinti legkedvezőbb aktuális ajánlatok figyelembe vételével választottuk ki. Az említett pénzügyi szolgáltatóktól a Net Média Zrt., mint a Pénzcentrum.hu üzemeltetője nem részesül a megjelenésükre tekintettel közvetlen díjazásban. További részletekért kattints ide!
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm