3 °C Budapest
3D Rendering,Human coronavirus.Coronaviruses (CoV) are a large family of viruses that cause illness ranging from the common cold to more severe diseases such as Middle East Respiratory Syndrome (MERS-CoV) and Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS-CoV). A novel coronavirus (nCoV) is a new strain that has not been previously identified in humans.

Új vakcinát engedélyeznek az EU-ban: hétvégére kiderül, mennyire védenek a mostaniak az omikron ellen

2021. november 30. 14:44

Néhány héten belül engedélyezhetik a Novavax koronavírus elleni vakcináját az EU-ban - közölte az EMA vezetője. A hét végére az is kiderül, hogy mennyire hatásosak az omikron variáns ellen a most használt oltások.

Néhány héten belül forgalmazásra ajánlja az Európai Gyógyszerügynökség az ötödik Covid-19 elleni vakcinát, a Novavax cég fejlesztését - mondta az Európai Parlamentben Emer Cooke, az ügynökség vezetője. Az Eurológus tudósítása szerint az EMA a hétvégére várja a teszteredményeket, amelyekből kiderülhet, hogy mennyire védenek a most használt vakcinák az omikron variáns ellen.

Az EMA vezetője kifejtette, hogy az EU-ban engedélyezett oltások a delta variánssal szemben is hatékonyak maradtak, megvédik az embereket a súlyos betegségtől és a haláltól. Kiemelte, hogy szükség van az emlékeztető oltásokra, mert a vakcina hatékonysága az idő múlásával csökken, és egyre világosabbá válik, hogy az embereknek meg kell hosszabbítaniuk ezt a védelmet egy emlékeztető oltással.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?