3D Rendering,Human coronavirus.Coronaviruses (CoV) are a large family of viruses that cause illness ranging from the common cold to more severe diseases such as Middle East Respiratory Syndrome (MERS-CoV) and Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS-CoV). A novel coronavirus (nCoV) is a new strain that has not been previously identified in humans.

Új vakcinát engedélyeznek az EU-ban: hétvégére kiderül, mennyire védenek a mostaniak az omikron ellen

2021. november 30. 14:44

Néhány héten belül engedélyezhetik a Novavax koronavírus elleni vakcináját az EU-ban - közölte az EMA vezetője. A hét végére az is kiderül, hogy mennyire hatásosak az omikron variáns ellen a most használt oltások.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Néhány héten belül forgalmazásra ajánlja az Európai Gyógyszerügynökség az ötödik Covid-19 elleni vakcinát, a Novavax cég fejlesztését - mondta az Európai Parlamentben Emer Cooke, az ügynökség vezetője. Az Eurológus tudósítása szerint az EMA a hétvégére várja a teszteredményeket, amelyekből kiderülhet, hogy mennyire védenek a most használt vakcinák az omikron variáns ellen.

Az EMA vezetője kifejtette, hogy az EU-ban engedélyezett oltások a delta variánssal szemben is hatékonyak maradtak, megvédik az embereket a súlyos betegségtől és a haláltól. Kiemelte, hogy szükség van az emlékeztető oltásokra, mert a vakcina hatékonysága az idő múlásával csökken, és egyre világosabbá válik, hogy az embereknek meg kell hosszabbítaniuk ezt a védelmet egy emlékeztető oltással.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 24. hétfő
Timót
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?