Újabb szigorítások Budapesten: már itt is kötelező lesz a maszkviselés

Újabb szigorítások Budapesten: már itt is kötelező lesz a maszkviselés

2021. október 28. 16:34

Pár órával azután, hogy a kormány új járványügyi intézkedéseket jelentett be a koronavírus negyedik hulláma ellen, Karácsony Gergely a Facebookon reagált ezek tartalmára. Néhány perccel később a Fővárosi Önkormányzat sajtótájékoztatót is tartott, amelyen megerősítették, a főpolgármester saját hatáskörben korlátozásokat vezet be.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A főpolgármester bejelentette, a budapesti operatív törzs csütörtökön több döntést is meghozott.

Mint Karácsony Gergely Facebook-posztjából kiderült:

  • Amint megjelenik a kötelező oltásról szóló kormányrendelet, a Fővárosi Önkormányzat cégeivel és intézményeivel, valamint a munkavállalói érdekképviseletekkel megkezdik az egyeztetéseket arról, hogy melyek azok a közszolgáltatások szempontjából alapvető munkakörök, ahol a koronavírus elleni oltás felvételét elő lehet írni. Karácsony szerint biztosan érintett lesz az idősotthonban dolgozó, a fokozottan veszélyeztetett idősekkel kapcsolatba kerülő dolgozók majdnem teljes köre.
  • A főpolgármester azoknál a fővárosi intézményeknél, ahol erre jogszabályi lehetőség van – ilyenek például a fővárosi színházak, mozik, könyvtárak –, saját hatáskörben elrendeli a beltéri kötelező maszkhasználatot november elsejétől. Emellett kezdeményezi a kormánynál, hogy a romló járványügyi adatok miatt általánosságban is rendelje el a beltéri maszkhasználatot.
  • Kezdeményezi azt is, hogy a csütörtökön bejelentett kormánydöntésekről szóló határozatok megjelenése előtt a kormány haladéktalanul egyeztessen az önkormányzati szövetségekkel.

Mint ismeretes, Gulyás Gergely csütörtöki bejelentései alapján a negyedik hullám elleni védekezés jegyében három új intézkedésre kerül sor: bevezetik a kötelező maszkviselést a közösségi közlekedésen, lehetővé teszik a cégeknek, hogy kötelezzék a dolgozóikat az oltásra, látogatási tilalmat rendelnek el az egészségügyi intézményekben.

Címlapkép: facebook/karacsonygergely

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?