7 °C Budapest
coronavirus,3d render cimlapi

Ez már a WHO szerint is sokkoló: mi történik a szemünk előtt koronavírus-ügyben?

MTI
2021. október 28. 21:01

Európában nőtt a legnagyobb mértékben a koronavírus-fertőzöttek és halálesetek száma az elmúlt héten, a növekedés kétszámjegyű volt - közölte szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Az ENSZ egészségügyi szervezete szerint az 53 európai országban 18 százalékos volt a fertőzöttek számának növekedése. A térségben immár negyedik egymást követő héten emelkedik az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma. Ugyanebben az időszakban a koronavírussal kapcsolatos halálesetek számának növekedése 14 százalékos volt. Ez 1,6 millió új fertőzöttet és több mint 21 ezer új halálesetet jelent - áll a WHO heti járványügyi jelentésében.

Az elmúlt hét napban ugyanakkor az Egyesült Államokban volt a legmagasabb az új fertőzöttek száma - valamivel kevesebb, mint 513 ezer -, annak ellenére, hogy az előző héthez viszonyítva 12 százalékos volt a csökkenés, míg a halálesetek száma 16 ezer volt, szinte ugyanannyi, mint az előző héten.

A második helyen Nagy-Britannia állt több mint 330 ezer új fertőzöttel. Oroszországban - ahol az elmúlt napokban országos rekordok dőltek meg mind az új fertőzöttek, mind a halálesetek számát illetően, közel negyedmillió új fertőzött volt az elmúlt héten.

A WHO illetései szerint az európai növekedésnek számos oka van, így egyes kelet-európai országok lakosságának alacsony átoltottsága. A fertőzési ráta Ukrajnában, Romániában, Bulgáriában, Moldovában és Georgiában a legmagasabb, közülük némelyikben a múlt héten a 100 ezret is meghaladta az új fertőzöttek száma.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A múlt héten a koronavírus-világjárvány okozta legtöbb haláleset az amerikai kontinensen történt a WHO adatai szerint - több mint 2,7 millió. A halálesetek száma az elmúlt héten 1 százalékkal nőtt, míg az új esetek száma 9 százalékkal csökkent. Délkelet-Ázsiában - ahol olyan nagy népességgel rendelkező országok találhatók, mint India és Indonézia - az új esetek száma 8 százalékkal csökkent, míg az új haláleseteké 13 százalékkal nőtt az elmúlt hét során.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem