Így tarolja le a koronavírus az országot: megjelent a friss járványtérkép

Így tarolja le a koronavírus az országot: megjelent a friss járványtérkép

2020. május 10. 07:31

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3263 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 idős krónikus beteg. Ezzel 413 főre emelkedett az elhunytak száma, 933-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1917 fő.


Az aktív fertőzöttek 62%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 54%-a budapesti vagy Pest megyei. 812 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 50-en vannak lélegeztetőgépen. 98-ra nőtt az idősotthonokban koronavírus-fertőzéssel elhunyt gondozottak száma, ebből 42 a Pesti úti idősotthon lakója.

A koronavirus.gov.hu friss járványtérképe szerint egyre több az igazolt fertőzött Zalában, Győr-Moson-Sopron megyében, Komárom-Esztergomban, de Veszprémben is lassan növekszik. A leginkább fertőzött megye Pest és a főváros után Fejér megye. Itt jelenleg 333 igazolt megbetegedésről tudunk.

Egyes megyékben pedig hetek óta alig volt változás a számokban, mint Bács-Kiskun megye, Békés, Tolna, Heves, Hajdú-Bihar vagy Nógrád. Érdekes, hogy a Vas megyét körülvevő dunántúli megyékben mind nő a fertőzöttség, ott pedig stagnál: csak 14 főnél igazolták a COVID19-et.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?