13 °C Budapest
Nagyot mennek a mobilappok: brutál pénzt kaszál velük a Google és az Apple

Nagyot mennek a mobilappok: brutál pénzt kaszál velük a Google és az Apple

2020. április 12. 12:30

Nagyon pörögnek az applikáció letöltések az Apple-nél és a Google-nél is, a felhasználók egyre többet nyúlnak a mobiljuk után, melyre egyre szívesebben töltenek le részben vagy egészben fizetős alkalmazásokat is.

Az App Annie alkalmazásanaliktikai cég jelentése szerint 2020 első negyedévében a felhasználók a korábbinál sokkal többet (és hosszabb ideig) használták az sppokatt, amit elsősorban a koronavírus-járvány számlájára írnak. Az androidos programok (és játékok) esetében a becslések szerint ez globálisan 20 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A kínai felhasználók naponta átlagosan 5 órát töltenek az appok nyomogatásával, de az amerikaiak, az olaszok és a franciák így eltöltött ideje is növekedésnek indult.

Január és március között 31,5 milliárd applikációt töltöttek le: a Play áruházból 22,5 milliárdot, az App Store-ból 9 milliárdot. A bevételek tekintetében viszont az Apple örülhetett jobban, ugyanis iOS-en 15 milliárd dollárt (kb. 5061,9 milliárd forint), míg Androidon 8,3 milliárd dollárt 8kb. 2800 milliárd forint) költöttek el a felhasználók 2020 első negyedévében - áll az App Annie becslésében. Továbbra is a hagyományos értelemben vett alkalmazásokat töltik le a legtöbbször, de a játékokban sokkal több pénzt költöttek az emberek - ismerteti az adatokat a hvg.hu.

Az iOS-en futó alkalmazások esetében a kínai és az amerikai, míg az androidosoknál a dél-koreai, japán illetve amerikai felhasználók fizették ki a legtöbbet. Előbbinél Kína és az USA produkálta a legtöbb letöltést, utóbbinál India és Brazília vezeti a listát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?