16 °C Budapest
Elszálltak az árak, elfogy a nyugdíj: Orbán Viktortól kérnek segítséget a szervezetek

Elszálltak az árak, elfogy a nyugdíj: Orbán Viktortól kérnek segítséget a szervezetek

2020. március 30. 11:30

Segítséget kérnek a nyugdíjas szervezetek a miniszterelnöktől: azt kérik, hogy akinek alacsony a nyugdíja, az kapjon pluszpénzt. Az érdekvédelmi szervezet szerint elfogyott a nyugdíjasok pénze, miközben elszálltak az árak, ezért lenne szükség még áprilisban a kiegészítésre.

A havi 150 ezer forint alatti nyugdíjjal rendelkezőknek egyszeri 50 ezer forintos támogatást kérnek Orbán Viktortól a nyugdíjas szervezetek - olvasható az ezzel kapcsolatos nyílt levélben. Az érdekvédelmi szervezet szerint elfogyott a nyugdíjasok pénze, miközben elszálltak az árak, ezért lenne szükség még áprilisban a kiegészítésre.

Az idősek, a nyugdíjasok nagy része, az ismert körülmények és anyagi korlátok miatt, nemcsak egészségügyi szempontból veszélyeztetett, sőt kiszolgáltatott. Irányukban, az eddigi, nem vitásan érdekükben tett intézkedések azonban nem elégségesek - olvasható a levélben, melyet a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (NYUSZET) írt a miniszterelnöknek.

A járvány kezdete óta a nyugdíjasok havi nyugdíjukat felélték, illetve - részben kényszerből - elköltötték élelmiszerre, tartós cikkekre, amelyek ára az "egekbe szökött". Különösen nehéz helyzetben vannak az átlag nyugdíjösszeg alatti nyugdíjban részesülők - emelik ki.

Javasoljuk, hogy minden nyugdíjas, akinek a nyugdíj összege nem haladja meg a havi 150 ezer forintot, kapjon - lehetőség szerint még április hónapban - 50 ezer Ft egyösszegű, rendkívüli juttatást. Támogathatónak tartjuk, ha a havi 100 ezer Ft-ot meg nem haladó összegű nyugdíjban részesülők "kiemelt összeget" kapnának. Természetesen a módszer, illetve a részletes szabályok meghatározása kormányrendeletben történik

- írták.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 19. 17:45