Átverés: Toshiba laptop helyett fadarab a dobozokban

Pénzcentrum
2010. augusztus 5. 10:32

Két férfit vettek őrizetbe az amerikai hatóságok, akik gondosan becsomagolt fadarabokat próbáltak Toshiba laptopként eladni a gyanútlan vevőknek. A hatóságok információi szerint senki nem dőlt be a trükknek.

A Mississippi állami hatóságok két férfit vettek őrizetbe védjegyjogi jogsértés és márkajelzés hamisításának gyanújával a napokban. A gyanúsítottak egy laptopnak megfelelő méretű és súlyú fadarabot próbáltak hordozható számítógépként értékesíteni. A falapokat gondosan becsomagolták, Toshiba címkékkel látták el, és remélték, hogy potenciális vevőik nem vizsgálják meg alaposan az átadott csomagot - írja a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület.

A két férfi akkor bukott le, amikor a "hamisítványokat" egy rendőrnek ajánlották megvásárlásra, aki bár nem volt szolgálatban, intézkedett velük szemben.

Az ellenőrzés során a gyanúsítottaknál laptopként becsomagolt iratgyűjtő mappákat is találtak. A hatóságok információi szerint a két férfi nem adott el egyet sem a fadarabokat, illetve a mappákat tartalmazó "laptop-csomagokból".

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem