Átverés: Toshiba laptop helyett fadarab a dobozokban

Pénzcentrum
2010. augusztus 5. 10:32

Két férfit vettek őrizetbe az amerikai hatóságok, akik gondosan becsomagolt fadarabokat próbáltak Toshiba laptopként eladni a gyanútlan vevőknek. A hatóságok információi szerint senki nem dőlt be a trükknek.

A Mississippi állami hatóságok két férfit vettek őrizetbe védjegyjogi jogsértés és márkajelzés hamisításának gyanújával a napokban. A gyanúsítottak egy laptopnak megfelelő méretű és súlyú fadarabot próbáltak hordozható számítógépként értékesíteni. A falapokat gondosan becsomagolták, Toshiba címkékkel látták el, és remélték, hogy potenciális vevőik nem vizsgálják meg alaposan az átadott csomagot - írja a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület.

A két férfi akkor bukott le, amikor a "hamisítványokat" egy rendőrnek ajánlották megvásárlásra, aki bár nem volt szolgálatban, intézkedett velük szemben.

Az ellenőrzés során a gyanúsítottaknál laptopként becsomagolt iratgyűjtő mappákat is találtak. A hatóságok információi szerint a két férfi nem adott el egyet sem a fadarabokat, illetve a mappákat tartalmazó "laptop-csomagokból".

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?