20 °C Budapest

Újra robog az MKB Hozam Expressz

Pénzcentrum
2007. november 19. 11:15

Megjelent az MKB Alapkezelő új MKB Hozam Expressz 4 Tőkevédett Származtatott Alapja, amely november 19-től január 11-ig jegyezhető. A népszerű MKB Hozam Expressz alapok legújabb tagja- elődeihez hasonlóan - tőkevédettt, azaz a részvénypiac esetleges visszaesése esetén is visszakapják tőkéjüket a befektetők. A maximum 3 éves futamidejű alap részvénykosara 12 távol-keleti részvényből áll.

Az alap a korábbi jól ismert és kedvelt MKB Hozam Expressz alapokhoz hasonlóan visszahívható struktúrával rendelkezik. Újdonság azonban, hogy kizárólag a Távol Keleti tőzsdéken jegyzett vállalatok részvényeinek árfolyam növekedéséből biztosít részesedést.

Az alap hozamát meghatározó részvénykosár megfigyelési időpontokban mutatott teljesítményétől függően annak futamideje 1, 2 illetve 3 éves lehet. A befektető akár hamarabb is hozzájuthat a tőkéjéhez, és az első év után 20%-os, vagy a második év után 30%-os hozamhoz juthat. A harmadik év után a mögöttes portfolió részesedési rátával korrigált tényleges teljesítményét kapja meg, amennyiben időközben a megfigyelési időpontok (2009. január 19-én és 2010. január 18-án) egyikénél sem történik visszahívási esemény. A részesedési ráta a jegyzési periódus lezárását követően kerül meghatározásra, mértéke 50-200 % között várható. Az alap nem garantál minimális hozamot, azt kizárólag a 12 elemű részvénykosár hozama határozza meg.

Az MKB Hozam Expressz sorozat korábbi befektetési alapjaihoz hasonlóan az MKB Hozam Expressz 4 is zárt végű, azaz visszaváltása a jegyzési időszak után csak a tőzsdén lehetséges. Amennyiben a befektetőnek futamidő alatt szüksége lenne a pénzre, az MKB Bank lombard hitelt nyújt a befektetési jegy fedezete mellett. A jelenleg jól prosperáló távol-keleti piacok esetleges visszaesése esetén is mindenképpen visszakapja tőkéjét a befektető, hiszen az alap tőkevédett, amit befektetési politika garantál
A részvénykosár 12 elemének alapját a dinamikusan növekvő taiwan-i, hong-kong-i, japán és koreai részvények attraktív teljesítménye adja.

A részvénykosár elemei:

Takeda Pharma
Petro China
Sony
Soft Bank
Toshiba
China Life
Bank of China
China Mobile
Toyota
Samsung
TSMC
HSBC

A kosárban olyan japán vállalatok részvényei találhatóak, mint a Toshiba, a Toyota, a Sony, a Takeda Pharma és a Soft Bank. Emellette a hong-kong-i értéktőzsdén jegyzett China Life biztosító, vagy a banki és pénzügyi szolgáltatást nyújtó HSBC Holdings és a Bank of China mellett a földgáz kutatással és kitermeléssel foglalkozó Petro China, valamint a mobil-kommunikációs szolgáltatásokat nyújtó China Mobile papírjai is a kosár részei. Az áramkörök előállításával és értékesítésével foglalkozó Taiwan Semiconductor (TSMC) a befektetési alap taiwani tagja. A világhírű Samsung a Hozam Expressz 4 koreai tagja, mely televízió, számítógép és egyéb elektronikai termékek gyártásával foglalkozik.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az alapba annak érdemes befektetni, aki szeretne részesedni a dinamikusan növekvő távol-keleti tőzsdéken jegyzett vállalatok papírjainak árfolyam növekedéséből, de az egzotikus befektetésekkel együtt járó magasabb kockázatot nem szívesen vállalja fel. Az HozamMKB Hozam Expressz 4 alap ideális befektetés a maximum 3 éves időtávban gondolkozó befektetőknek, illetve jó választás lehet portfolió-diverzifikálás céljából azoknak, akiknek még nincs részvény típusú befektetése, és alacsony kockázatú befektetésként annak, akinek már van valamilyen részvény jellegű befektetése.

Az alapot 7%-os diszkonttal (EHM 7,00%) lehet jegyezni bármely MKB fiókban november 19-től január 11-ig.

Az Alap kezelője az MKB Alapkezelő Zrt. (tev.eng.sz.: 100.007-3/1999), forgalmazója az MKB Bank Zrt. (tev.eng.sz.: III/41005-3/2001).

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 29. 13:25
Egy prágai székhelyű putyinista propagandaoldal kifejezetten arra a célra jött létre, hogy az Európa...
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem