5 °C Budapest

Címke: szénerőmű (10 cikk)

Pénzcentrum | 2012. november 9. 15:03

Kész csoda, ha lesz még gázellátás Magyarországon

"Kész csoda, ha lesz még gázellátás 2015-ben Magyarországon egy olyan gázpiaci modell mellett, amelyben a földgáz beszerzési árát Moszkvában, míg a hazai értékesítési árat egy budapesti minisztériumban határozzák meg" - hangzott el a ma indult 44. Nemzetközi Gázkonferencia és Szakkiállításon. A válság, az ármoratórium, a különadók és a bizonytalan szabályozási környezet mostanra lenyomta a gázszektort.

Pénzcentrum | 2012. április 2. 15:05

Új uniós direktíva: így zöldítenék a magyar épületeket is

A középületek folyamatos korszerűsítése, az energiafogyasztás csökkentése, a fogyasztók jobb informálása, a nagyvállalatok rendszeres energiaauditjának kötelező lefolytatása, egyebek mellett ezek állnak az Európai Unió új energiahatékonysági irányelvének tervezetében. Lehetséges, hogy az energiahatékonyság terén is kötelező érvényű vállalásokat kell tenniük a tagállamoknak.

Pénzcentrum | 2009. január 21. 10:30

Obama politikája üzleti lehetőségeket jelenthet az egész világnak

A kormányok és üzleti vállalkozások szerte a világon optimistán tekintenek az új amerikai kormányzatra, amelynek élén a tegnap beiktatott Barack Obama áll. A Deloitte Touche Tohmatsu által közzétett "Opportunity and Optimism. Global perspectives on Obama and his agenda" című vélemény szerint Obama és kormányzata olyan környezetet teremthet, amely az üzleti vállalkozásokat és piacokat ismét növekedésre serkenti, és lehetőségeket kínál majd az exporttal és termelőiparral rendelkező országoknak, beleértve az autógyártást; valamint azoknak, amelyek alternatív energiaforrásokat és infrastrukturális projekteket tudnak felmutatni, ahol erős alapokon áll a gyógyszeripar, az orvosi eszközök gyártása, az egészségbiztosítás és a turizmus.

Pénzcentrum | 2007. november 23. 08:15

Mennyit fizetünk a jövőre az áramért? Rejtély...

Újabb árampiaci szakkonferencia zárult le tegnap anélkül, hogy a jelenlévők megtudhatták volna, amire igazán kíváncsiak, azaz hogy mennyi lesz jövőre egy kilowatt villamos energia ára.