13 °C Budapest
Fantasztikus hír a magyar családoknak: jön a globális rezsicsökkentés

Fantasztikus hír a magyar családoknak: jön a globális rezsicsökkentés

2017. június 18. 09:50

Az elmúlt években óriási mértékben esett a napenergiával megtermelt villamos energia ára. Ez a tendencia ráadásul az elemzők szerint folytatódni fog, aminek nemcsak a családok, hanem a bolgyónk is örülni fog, hiszen az így megtermelt áramnak nincs szén-dioxid-kibocsátása.

Újabb meglepetést okoz a napenergia - írja a Napi.hu, az amerikai Bloomberg New Energy Finance (Új Energiai Pénzügyek) című jelentésére hivatkozva.

A tanulmány készítői 2040-ig vizsgálták meg, hogy milyen változások fognak lezajlani a világ energia piacain, és itt jön a jó hír.

A napenergia hasznosításával termelt villamos energia ára 2009 óta a negyedére zuhant, és 2040-re további 66 százalékkal fog esni.

A napenergiával termelt áram ára egyébként az Egyesült Álamokban és Németországan már most is versenyképes a szénerőművekben előállított áraméval. 

Az E.ON Energiaszolgáltató 2014-re 1 579 kWh-ra becsülte az éves lakossági áramfogyasztás átlagos mértékét. A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján 2016-ban 366 forintba került 10 kWh villamos energia, így ezek alapján könnyen kiszámítható, hogy évente átlagosan 57 791 forintot költünk áramra, amelynek egy része ezek szerint a jövőben megspórolható lesz.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18