Címke: nyolcosztályos gimnázium (13 cikk)

Biró Attila | 2019. február 27. 05:33

Ebbe a pesti iskolába járatja gyerekeit a keresztyén elit: orvosok, mérnökök lesznek

Hiába születnek bele az internet világába a mai gyerekek, a kritikus gondolkodásra és forráskezelésre bizony őket is meg kell tanítania valakinek. "A diákok fejében ugyanis még nincs meg az a váz, amire ilyen közegben segítség nélkül tudnának támaszkodni. Ennek a kialakítása a tanárok múlhatatlan feladata" - mondta el a Pénzcentrumnak adott interjújában Gadóné Kézdy Edit, a Deáktéri Evangélikus Gimnázium igazgatója. A pedagógussal beszélgettünk az elit intézményi lét pozitív és negatív oldaláról; a diákokat nem egyszer betegségbe hajszoló, önmagukkal szembeni elvárásairól; a digitalizáció nehézségeiről; a magyar oktatási rendszer hiányosságairól, a be nem teljesült ígéreteiről, de pozitívumairól is.

Pénzcentrum | 2014. május 26. 10:00

Tovább romlik a magyar oktatás színvonala?

A napokban hozták nyilvánosságra a tavalyi iskolai kompetenciamérés eredményeit. A tavalyi intő PISA-jelentés után e mérés már az oktatás színvonalának folyamatos mélyülését vetíti előre.

Pénzcentrum | 2013. január 9. 08:31

Nem lesz kötelező a latin az iskolákban, de ajánlott

Bár az Emberi Erőforrás Minisztériuma szerint nyelvi és kultúrtörténeti szempontok alapján egyaránt indokolt lenne a latin tanítása az iskolákban, azt még az elit képzésre szánt nyolcosztályos gimnáziumokban sem teszik kötelezővé szeptembertől. Ezekben az iskolákban a 7. osztálytól csak választható második idegen nyelv lesz - ismerteti az Index.

Pénzcentrum | 2011. április 13. 10:02

Részletek: így változhat az oktatási rendszer Magyarországon

Várhatóan április 20-án tárgyalja a kormány a közoktatási törvény szinte végleges koncepcióját. A munkaanyagba már beépítették azt a mintegy 500 javaslatot és véleményt, amely a társadalmi egyeztetés során érkezett.

Pénzcentrum | 2007. január 18. 09:00

Már nem menő a gimnázium, szakközépbe mennek a fiatalok

Több mint 100 ezer általános iskolás írja meg középiskolai felvételi dolgozatát hamarosan. Sokan érdeklődnek a nyolcosztályos gimnáziumok iránt, de az idén megfordulni látszik a trend, és a szakközépiskolák a legnépszerűbbek.

Pénzcentrum | 2006. május 24. 10:00

Nem kell a 8 osztály?

Két éven belül megszűnnek a nyolc évfolyamos gimnáziumok, 2008 szeptemberétől már nem lehet ilyen évfolyamokat indítani.