Címke: aranykorona (6 cikk)

Pénzcentrum | 2008. június 16. 05:40

Mibe kerül az ingatlaneladás? Adómentes megoldások...

Itthon a saját tulajdonú lakások magas száma miatt szinte mindenkit érint, hogy hogyan is kell adózni egy-egy lakás vagy telek eladása után, illetve milyen kedvezmények illetnek meg bennünket. Ingatlan és vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelem esetén az adó mértéke 25 százalék, amit a magányszemélyeknek a bevallásban kel megállapítaniuk és a benyújtási határidőig megfizetniük. Ez viszont nem az egyetlen szabály, vannak számunkra sokkal kedvezőbbek is...

Pénzcentrum | 2008. február 13. 05:55

Egy tuti hazai befektetés, minimum 100 százalékos hozam!

Uniós viszonylatban alacsony szinten vannak a hazai termőföd árak. Ez egyrészt köszönhető az elaprózott birtokméreteknek, másrészt annak, hogy jelenleg csak magánszemélyek vásárolhatnak földet. Azonban hamarosan véget ér ez az időszak és megjelennek az intézményi befektetők is a hazai piacon, ez pedig az árak emelkedéséhez vezet. Sokan a jelenlegi árak duplázódására számítanak és ez még csak az első lépcső lenne. Nem késő tehát még bevásárolni és ezt most még az állam is támogatja kedvezményes hitel formájában. De hol, mit és mennyit érdemes venni, hogy profitáljunk a földpiac megnyitásából?

Pénzcentrum | 2006. december 1. 11:45

Megbűnhődnek a tojásosok...

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2006. november 30-án tartott tárgyalásán meghozott határozatában megállapította, hogy a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége, valamint számos, az étkezési tojás termelési és értékesítési piacán tevékenykedő vállalkozás versenykorlátozásra alkalmas magatartást tanúsított, megsértve ezzel a magyar és a közösségi versenyjogi szabályokat. A GVH 120 millió Ft-ra büntette a Szövetséget, továbbá összesen 26,5 millió Ft bírságot szabott ki a Magyar Tojás Kft. tagjaira.