13 °C Budapest
Több tízezer forintot kereshetsz ezekkel a régi játékokkal

Több tízezer forintot kereshetsz ezekkel a régi játékokkal

2014. szeptember 27. 10:02

Egy kisebb vagyont kereshetsz gyerekeid, vagy a saját régi megunt játékaidon, ha szépen sorban eladogatod őket. A régi, jó állapotban lévő darabok már- már kuriózumnak számítanak, és több tízezer forintot is kereshetsz velük. Sőt, van olyan kártyakollekció, vagy sakk készlet például, ami több százezret ér. Szóval nem árt szétnézni a padláson, pincében.

A különböző magyar apróhirdetéses és aukciós oldalakon számos régi játékot hirdetnek eladásra. Az egyik ilyen honlap ajánlatai azt mutatják, hogy a legdrágábban meghirdetett játékok általában gyűjtői darabok.

Például találni 230 ezer forintért Yu-Gi-Oh kártya kollekciót,

vagy sakk készletet 110 ezer forintért. Egy 1963-as eredeti Munro asztali hoki dobozában 35 ezer forint. De szintén ennyiért hirdetnek egy saját készítésű, majdnem másfél méter hosszú lovagi várat. 23 ezer forintot lehet keresni egy régi favasúton. A 10-20 ezer darabos puzzle-ök 20 ezer forint körül kelnek el.

Régi retro társasokon is jól lehet keresni. Ezek esetében az eszmei érték a nagy inkább, gyermekkori emlékek, nosztalgia. Egy Piac nevű társasjáték például 15 ezer forint. Egy 1969-es Takarékoskodj! társas 10 ezer forintért vihető. Talán a fiatalabb generáció számára emlékezetes lehet az akasztgatós denevéres játék is, az Acro Bats. Ilyet is 10 ezer forintért hirdetnek. És ugyanígy a Szerencsejáték társas is már ritkaságnak számít. Ezen is 10 ezer forintot lehet keresni.

Kép: retronom.hu

Az aranybánya: a LEGO

A LEGO készletek a boltban újonnan is drágák, a határ tényleg a csillagos ég. Akár többszázezer forintos csomagokat is lehet találni. Majdnem 130 ezer forintért lehet beszerezni egy Csillagok háborújás Halálcsillag kiadást. De egy több mint háromezer(!) darabos Csillagromboló is e körüli áron kapható. A használt játékok esetében is marad a horribilis ár. A teljes készletek a legértékesebbek, pláne ha régebbi, különleges darabokról van szó.

Egy régi LEGO elektromos autópályát például majdnem 33 ezer forintért hirdetnek.

Két 1985-ös Technik szett együtt 30 ezer forintért vihető.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Aukciós oldalakon, hirdetéses portálokon a Lego Fabuland termékek is drágán kelnek el. Ez az az állatos kiadás, aminél fix elemekből lehetett építkezni (nem kockákból, hanem konkrét részelemekből). 1989-ig gyártották, utána pedig egy-egy speciális kiadást élt meg, például Harry Pottereset, vagy Spongyabobosat, így aki szerette, annak igen értékesek. Csak egy

állatfigura használtan 1000 és 1500 forint körül van,

ha egyáltalán be lehet szerezni. Egy játszótér körülbelül 20 elemmel, 4 állatfigurával 20 ezer forint. De egy napernyő elem is 2500 forint. Egy kishajó három figurával pedig 26 ezer forintot is érhet. 

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?