13 °C Budapest

Balatonring alapkőletétel: még 10 hónap az első versenyig!

Pénzcentrum
2008. november 7. 10:00

Jövő szeptemberben már világbajnoki futamot rendeznek a kontinens leggyorsabb és legkorszerűbb motorversenypályáján. A Somogy megyei Sávoly határában épülő 200 millió eurós (52 milliárd forintos) költséggel  készülő beruházás alapkőletétele alkalmából a spanyol Sedesa-csoport tartott sajtótájékoztatót. Az első versenyre mintegy 100 ezer szurkolót várnak Magyarországról és a környező országokból - írja a Napi Gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A versenyt közel ötven televíziós csatorna közvetíti, a futam majd 200 országban lesz látható. A pályát a közelmúltban létrehozott Balatonring Zrt. üzemelteti, amely majd a verseny szervezési feladatait is ellátja. A társaság 70 %-ban a spanyol WCM S. L., 30 %-ban pedig a Magyar Turizmus Zrt. tulajdonában van.

A WCM jelentős nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik, ami a gyorsasági futamok rendezését és a versenypályák üzemeltetését illeti. A hazai MotoGP-futamok rendezési jogának licencdíja évi 5 millió euró (1,3 milliárd forint) az első öt évre. A magyar kormány kiemelt nagyberuházássá nyilvánította a sávolyi pályaépítést.

A versenypálya a térség és az ország számára egyaránt kiváló reklámértékkel bír, a beruházás és a hozzá kapcsolódó létesítmények működtetése 800 új munkahelyet teremt a foglalkoztatási gondokkal küzdő régióban.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09