27 °C Budapest

Balatonring alapkőletétel: még 10 hónap az első versenyig!

Pénzcentrum
2008. november 7. 10:00

Jövő szeptemberben már világbajnoki futamot rendeznek a kontinens leggyorsabb és legkorszerűbb motorversenypályáján. A Somogy megyei Sávoly határában épülő 200 millió eurós (52 milliárd forintos) költséggel  készülő beruházás alapkőletétele alkalmából a spanyol Sedesa-csoport tartott sajtótájékoztatót. Az első versenyre mintegy 100 ezer szurkolót várnak Magyarországról és a környező országokból - írja a Napi Gazdaság.

A versenyt közel ötven televíziós csatorna közvetíti, a futam majd 200 országban lesz látható. A pályát a közelmúltban létrehozott Balatonring Zrt. üzemelteti, amely majd a verseny szervezési feladatait is ellátja. A társaság 70 %-ban a spanyol WCM S. L., 30 %-ban pedig a Magyar Turizmus Zrt. tulajdonában van.

A WCM jelentős nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik, ami a gyorsasági futamok rendezését és a versenypályák üzemeltetését illeti. A hazai MotoGP-futamok rendezési jogának licencdíja évi 5 millió euró (1,3 milliárd forint) az első öt évre. A magyar kormány kiemelt nagyberuházássá nyilvánította a sávolyi pályaépítést.

A versenypálya a térség és az ország számára egyaránt kiváló reklámértékkel bír, a beruházás és a hozzá kapcsolódó létesítmények működtetése 800 új munkahelyet teremt a foglalkoztatási gondokkal küzdő régióban.

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem