19 °C Budapest

Balatonring alapkőletétel: még 10 hónap az első versenyig!

Pénzcentrum
2008. november 7. 10:00

Jövő szeptemberben már világbajnoki futamot rendeznek a kontinens leggyorsabb és legkorszerűbb motorversenypályáján. A Somogy megyei Sávoly határában épülő 200 millió eurós (52 milliárd forintos) költséggel  készülő beruházás alapkőletétele alkalmából a spanyol Sedesa-csoport tartott sajtótájékoztatót. Az első versenyre mintegy 100 ezer szurkolót várnak Magyarországról és a környező országokból - írja a Napi Gazdaság.

A versenyt közel ötven televíziós csatorna közvetíti, a futam majd 200 országban lesz látható. A pályát a közelmúltban létrehozott Balatonring Zrt. üzemelteti, amely majd a verseny szervezési feladatait is ellátja. A társaság 70 %-ban a spanyol WCM S. L., 30 %-ban pedig a Magyar Turizmus Zrt. tulajdonában van.

A WCM jelentős nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik, ami a gyorsasági futamok rendezését és a versenypályák üzemeltetését illeti. A hazai MotoGP-futamok rendezési jogának licencdíja évi 5 millió euró (1,3 milliárd forint) az első öt évre. A magyar kormány kiemelt nagyberuházássá nyilvánította a sávolyi pályaépítést.

A versenypálya a térség és az ország számára egyaránt kiváló reklámértékkel bír, a beruházás és a hozzá kapcsolódó létesítmények működtetése 800 új munkahelyet teremt a foglalkoztatási gondokkal küzdő régióban.

NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?