29 °C Budapest

Fizess! Ha igazad van, később visszakapod...

Pénzcentrum
2006. július 31. 15:00

Pótdíj fizetésére kötelezik azokat az autósokat is, akik csak kényszerből használják az autópályákat, tudta meg a Magyar Nemzet az Állami Autópálya Kezelő Zrt.-től (ÁAK).


Panaszt tettek azon vezetők az állami cég ellen, amiért pótdíj fizetésére kötelezték azokat az autósokat is, akik csak forgalomelterelés miatt hajtottak fel a sztrádára. Fényképfelvétel készül minden pálya-használóról, így matrica hiányában a 'szabálytalankodókat' 13 800 Ft bírságra büntették meg. Ha ezt az összeget a tulajdonos nem téríti vissza 15 napon belül, akkor a bírság 57 500 forintra emelkedik.

Az Autópálya kezelők szerint mindenki fizesse be a bírságot, mert az ügyet csak később tudják kivizsgálni. Ha kiderül, hogy az autósnak igaza volt, akkor a pénzt visszatérítik. Ahhoz azonban, hogy ezt meg tudják állapítani, a rendőrség információjára van szükség az aktuális útelterelések és forgalomirányítás útvonalára vonatkozólag.

Autókba szerelhető rendszámleolvasókat vesz az ÁAK, összesen nettó 38 millió forintért. Az új berendezések rossz idő és köd esetén is le tudják majd olvasni infrás üzemmódban az autósok rendszámát.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22