12 °C Budapest

Fizess! Ha igazad van, később visszakapod...

Pénzcentrum
2006. július 31. 15:00

Pótdíj fizetésére kötelezik azokat az autósokat is, akik csak kényszerből használják az autópályákat, tudta meg a Magyar Nemzet az Állami Autópálya Kezelő Zrt.-től (ÁAK).


Panaszt tettek azon vezetők az állami cég ellen, amiért pótdíj fizetésére kötelezték azokat az autósokat is, akik csak forgalomelterelés miatt hajtottak fel a sztrádára. Fényképfelvétel készül minden pálya-használóról, így matrica hiányában a 'szabálytalankodókat' 13 800 Ft bírságra büntették meg. Ha ezt az összeget a tulajdonos nem téríti vissza 15 napon belül, akkor a bírság 57 500 forintra emelkedik.

Az Autópálya kezelők szerint mindenki fizesse be a bírságot, mert az ügyet csak később tudják kivizsgálni. Ha kiderül, hogy az autósnak igaza volt, akkor a pénzt visszatérítik. Ahhoz azonban, hogy ezt meg tudják állapítani, a rendőrség információjára van szükség az aktuális útelterelések és forgalomirányítás útvonalára vonatkozólag.

Autókba szerelhető rendszámleolvasókat vesz az ÁAK, összesen nettó 38 millió forintért. Az új berendezések rossz idő és köd esetén is le tudják majd olvasni infrás üzemmódban az autósok rendszámát.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?