16 °C Budapest
Bangkok, 2024. március 12.A Tesla amerikai elektromosautó-gyártó Model 3-as autóját nézik alkalmazottak a bangkoki Tesla szalonban 2024. március 12-én. A Tesla tárgyalásokat folytat a thaiföldi kormánnyal egy jármûalkatrész-gyár létesítésérõl. Thaiföld jelenleg Délkelet-Ázsia legnagyobb autógyártója és exportõre.MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Egyre nagyobb a baj a Teslánál: komoly elbocsátásokra készül Elon Musk gigacége?

2024. április 15. 15:15

A Tesla alkalmazottai között aggodalom uralkodik az esetleges közelgő elbocsátások miatt. Közben a vállalat számos kihívással, köztük az első negyedéves eladások visszaesésével és a gyártási műszakok rövidítésével néz szembe.

A Tesla alkalmazottai között aggodalom uralkodik az esetleges elbocsátások miatt, amelyek a közeljövőben megtörténhetnek. A vállalat több üzeméből, köztük az austini gyárból és a Fremont-i gyárból is érkeztek jelentések arról, hogy leépítésekre lehet számítani. Ezzel szemben mások nem hallottak az elbocsátásokról, vagy nem veszik komolyan a híreket, utalva arra, hogy egy nagy vállalatnál gyakran terjednek hamis információk - írja a Business Insider.

Ez már a második alkalom néhány hónapon belül, hogy a Tesla dolgozói elbocsátásoktól tartanak. Februárban az autógyártó felkérte vezetőit, hogy azonosítsák a legfontosabb szerepköröket, ami párhuzamosan történt néhány dolgozó teljesítményértékelésének elhalasztásával. A technológiai iparban dolgozók különösen érzékenyek az ilyen fejleményekre, tekintettel arra, hogy több nagy tech cég - mint például a Google és a Microsoft - már végrehajtott leépítéseket.

A Tesla szembesült néhány kihívással az utóbbi időben; első negyedéves szállításaik csökkenést mutattak mind az előző negyedévhez, mind pedig az előző év azonos időszakához képest. Ez jelenti a vállalat első éves eladáscsökkenését 2020 óta.

A vállalat munkarendjét is módosították; az austini Gigafactoryban dolgozó Cybertruck csapatnak rövidebb műszakokra kell áttérniük a lap egy másik cikke szerint. Az új menetrend szerint napközben 11 órás és éjszaka 10 óra 30 perces műszakok lesznek. Ez a változás hétfőn lép életbe, de nem világos, hogy más gyárakban vagy gyártósorokon is alkalmazzák-e.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Tesla elektromos járművek iránti kereslet lassulásának hatásait kezdi megérezni; első negyedéves szállításaik nem érték el a Wall Street várakozásait. Elon Musk korábban megjegyezte, hogy bár a Cybertruck iránti kereslet magas, a termelés korlátai jelentik a fő akadályt. A vállalat célja évente 250 000 Cybertruck gyártása 2025-ig.

Címlapkép: Rungrodzs Jongrit, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm