23 °C Budapest
a close-up view of a police vehicle with blue lights patrolling near a public park with the windows and doors closed

Rengeteg gyorshajtót csíptek el a rendőrök: csak úgy röpködtek a bírságok 2023-ban

2024. január 8. 19:28

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai 2023 decemberében összesen 63 olyan közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak, melynek fő célja a gyorshajtás és a közúti versenyzés elleni fellépés volt. Az ellenőrzésekhez nemcsak rendőrségi jelzéssel ellátott szolgálati gépkocsikat, hanem civil jellegű járműveket és kamerás drónokat is igénybe vettek, a méréseket pedig statikusan, illetve mozgó járművekből is végezték a rendőrök.

Az egy hónap alatt a kamerák összesen 262 sebességtúllépést rögzítettek, melyek miatt 151 közigazgatási eljárás indult, 43 helyszíni bírságot, 66 közigazgatási bírságot szabtak ki, egy szabálysértési feljelentést tettek, és egy közigazgatási jegyzőkönyvet vettek fel.

A rendőrök zéró toleranciával léptek fel a közlekedés biztonságát veszélyeztető más magatartások ellen is: driftelés miatt két helyszíni bírságot szabtak ki; 17 esetben intézkedtek ittas, illetve bódult járművezetés gyanúja miatt. Hiányos világítás, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, lejárt műszaki érvényesség, illetve a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt összesen 76 helyszíni bírságot, 36 közigazgatási bírságot szabtak ki, illetve 29 szabálysértési feljelentést tettek. Az ellenőrzésben részt vevő rendőrök elfogtak egy körözés hatálya alatt álló embert, további jogsértések miatt 16 esetben éltek büntetőfeljelentéssel, 9 embert elfogtak, 15-öt előállítottak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 18. kedd
Arnold, Levente
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem