8 °C Budapest

Itt a friss toplista: nagyon fogynak ezek az autók most Magyarországon

2021. február 1. 11:01

A három évvel ezelőtti szintre tolta vissza a magyar autópiacot a koronavírus-járvány: majdnem darabra pontosan ugyanannyi autó állt forgalomba idén januárban, mint 2018 első hónapjában. A márkák toplistáját a Suzuki vezeti, ami tavaly januárhoz képest 354 százalékot tudott növekedni. A legnépszerűbb modellek között a két sláger-Suzuki közé egy Fiat férkőzött be.

A kilábalást illetően 2021-ben sem tört meg a tavalyi trend a magyarautópiacon: a Datahouse januárra vonatkozó jeletése szerint az első hónapban 8867 személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, ami mindössze 27 darabbal kevesebb, mint 2018-ban volt (a lenti csárton azért sem látszik a 2021-es szám, mert gyakorlatilag ugyanott van,mint a sárgával jelölt 2018-as). Az már tavaly is látható volt, hogy az áprilisi és májusi teljes K.O. után a forgalomba helyezési volumen szép lassan visszakapaszkodott a 2018-as szint fölé: szeptemberben még a 2019-es számokat is sikerült felülmúlni, azóta pedig - egészen januárig - minden hónapban siekrült felülmúlni a 2018-as számokat.

A többi év adatait nézve azonban még mindig elég nagy a lemaradás: 2019 januárjához képest 8,7 százalékkal kevesebb személyautó állt forgalomba Magyarországon, tavaly januárhoz viszonyítva pedig 12,3 százalékos a lemaradás.

Autót vennél, de szűkös a keret? Nézz körül a Pénzcentrum autóhitel kalkulátorában!

Suzuki, Ford, Dacia a dobogón

A márkák forgalomba helyezési versenyét januárban a Suzuki nyerte 1473 forgalomba helyezéssel, ami 2020 első hónapjához képest

354 százalékos növekedést jelent, abban a hónapban csak 324 új Suzukit helyeztek forgalomba.

A második helyen a Ford áll, ami épphogy becsúszott 1000 fölé (1016 db.), a dobogó harmadik fokára pedig a Dacia léphetett fel 739 forgalomba helyezéssel, de a negyedik helyezett Fiat sem sokkal maradt le (701 db.).

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Modellek tekintetébe nem jött össze a Suzuki első és második helye: a legkelendőbb januárban a Vitara volt 653 darabbal, a második helyre a Fiat 500-as ért oda 631 forgalomba helyezett modellel, így pedig a Suzuki SX4 S-Cross csak bronzérmes lett az 556 forgalomba állított autóval.

A nagycsaládos támogatással megvehető autók is előkelő helyen állnak a listán, a Ford Tourneoból 371 állt forgalomba januárban, amivel az ötödik, a Dacia Lodgy pedig a 10. helyre fért oda 161 darabbal.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 13:12
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem