33 °C Budapest
Visszaült a trónra a magyarok kedvenc autója: ez a modell fogyott a legjobban idén

Visszaült a trónra a magyarok kedvenc autója: ez a modell fogyott a legjobban idén

2020. szeptember 1. 16:50

Lassan kapaszkodik vissza a válságból a magyar autópiac: nem lehetetlen elérni a 2018-as szintet, ha nem jön megint a krach. Kiderült, hogy melyik modelleket veszik leginkább a magyarok: az ország kedvenc autója visszaülhetett a trónra.

Lassan visszakapaszkodik a 2018-as szintre a magyar autópiac, ám az augusztusi forgalomba helyezések így is 30 százalékkal elmaradnak a tavalyiaktól. A nyolcadik hónapban 10924 darab autó állt forgalomba Magyarországon a Datahouse adatai szerint, amelyeket a Pénzcentrumnak küldtek meg. Az adatsor szerint tavaly augusztusban 4700-al több személygépkocsi állt forgalomba, a 2018-as augusztusi számoktól pedig 2010 darabbal voltunk elmaradva.

 

Összességében mindeddig 78649 darab személyautó forgalomba helyezés történt idén, úgyhogy - ha nem lesznek újabb lezárások, és nem jön komolyabb fertőzési hullám -, akkor nem elérhetetlen a 2018-as darabszám, amitől most 17 ezerrel vagyunk elmaradva.

Márkák tekintetében a Toyota viszi 2020-at eddig, 7929 forgalomba helyezett autóval, de nem sokkal van elmaradva a Suzuki sem, amiből 7631 új modell került idén forgalomba. 6000 fölött van még a Dacia, a Volkswagen, a Skoda és a Ford is. Az első hat után jön egy kisebb szakadék, a hetedik KIA már csak valamivel kevesebb, mint 4000 darabot tudhat magáénak.

Modellek tekintetében visszavette a trónt Magyarország tavalyi kedvence: a Suzuki Vitarából állt forgalomba eddig a legtöbb modell 2020-ban, 3610 darab. Mögötte a Skoda Octavia áll 3125 darabbal, és Dacia Lodgyból is 2802 fogyott - utóbbi modell népszerűsége vélhetően a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásának köszönhető. Ugyanis a Lodgy az egyik legolcsóbb kocsi, amire fel lehet venni a hétszemélyesekre járó 2,5 milliós támogatást, amivel gyakorlatilag akár féláron is el lehet hozni egy modellt a szalomból.

A magyarok másik nagy kedvence, a Suzuki SX4 S-Cross most a negyedik helyen áll 2769 forgalomba helyezett modellel.

Autót vennél önerő nélkül?

Az tudtad, hogy lízinggel szemben az autóhitelnél nem kell önerőt igazolnod? A Pénzcentrum Autóhitel kalkulátora segítségével megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb konstrukciót. Érdemes egy helyen összehasonlítania bankok ajánlatát. Ha például 5 millió forintra lenne szükséged 72 hónapos visszafizetés mellett, akkor választhatod a UniCredit Bank ajánlatát, ahol 7,2 százalékos THM (év végéig 5,74%) mellett havi 85 423 forintot kell fizetned. Ugyanezen feltételek mentén a CIB Bank 7,89 százalékos THM-mel (év végéig 5,72) havi 87 098 forint lesz havonta a törlesztőd. A Raiffeisen Bank 8,15 százalékos plafon utáni THM mellett havi 87 190 forintért ad oda 5 milliót egy verdára.

Címlapkép: Getty Images
Jogi nyilatkozat: A cikkben található kalkulációk adatai tájékoztató jellegűek, szerződéses ajánlatnak nem minősülnek! Az egyes konstrukciókat az adott paraméterek (termék jellege, összeg, futamidő) alapján, kalkulátorunk számításai szerinti legkedvezőbb aktuális ajánlatok figyelembe vételével választottuk ki. Az említett pénzügyi szolgáltatóktól a Net Média Zrt., mint a Pénzcentrum.hu üzemeltetője nem részesül a megjelenésükre tekintettel közvetlen díjazásban. További részletekért kattints ide!
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?