8 °C Budapest

A nőknek még a gumivásárlás is élményt jelent

2016. szeptember 10. 20:20

A hölgyek gumivásárláskor is shoppingolnak. Vásárlási szokásaink jelentős átalakuláson mentek keresztül az elmúlt évtizedben, így a hölgyek nemcsak egyre nagyobb vásárlóerőt képviselnek, de a családi vásárlások esetében is 70-80 százalékban hozzák meg a végső döntést. A megkérdezett szervizműhelyek vezetői szerint ez a trend egyelőre még nem érvényesül a gumiabroncsok vásárlásakor: csak minden ötödik új abroncsvásárló erősíti a hölgyek táborát, így a gumivétel továbbra is jellemzően a férfiak tisztje - derül ki a Bridgestone felméréséből.

A vásárlási döntés meghozatalának első lépése az információgyűjtés: a szervizműhelyek vezetői szerint elsőként a férfiak és a nők is az interneten informálódnak, de míg a férfiaknál az aktuális abroncstesztek és a kinézett abroncsok ára már ekkor erősen befolyásolják a végleges vásárlást, addig a hölgyek a barátok, ismerősök tapasztalataira és tanácsaira hallgatnak, vagy online fórumokon tájékozódnak, kikérve egy-egy szakember véleményét.

Külön érdekesség az akciók kérdése. Míg az árleszállításokat és akciókat jellemzően a nők 85 százaléka és a férfiak 70 százaléka is kihasználja más termékek esetén, addig ez az arány új abroncsvásárlás esetén már kevésbé érvényesül. A hölgyek jellemzően rugalmasabbak az ár szempontjából, ugyanis az esetek 90 százalékában figyelembe veszik az ár-érték arányt, vagyis az adott abroncs menettulajdonságait is. A Bridgestone tapasztalatai alapján az ár-érték arány kiemelkedően fontos a családoknál, ahol a gyerekek biztonsága érdekében gyakran születik döntés a jobb teljesítményt és rövidebb féktávot biztosító prémium abroncsok vásárlása mellett. 

A nők vásárolnak, a férfiak vesznek

Az információgyűjtést követően a hölgyek a gumiszerviz felkeresésekor is máshogy hozzák meg a végső döntést, mint az urak. Míg a férfiak az üzletbe való belépéskor már pontosan tudják, hogy melyik márkát milyen méretben és mennyiért szeretnék megvásárolni, addig a hölgyek részéről a vásárlás fontos részét képezi a személyes szakmai tanácsadás. A megkérdezett szervizpartnerek fontosnak tartották kiemelni, hogy a hölgyek ilyenkor már gyakran tisztában vannak az alapvető információkkal, és ekkor győződnek meg az eladó felkészültségéről és szakmai hozzáértéséről: vagyis arról, hogy jó döntést hoznak, ha az adott szervizben vásárolnak. A tanácsadás szerepe így kiemelkedően fontos.

Hasznos abroncstippek hölgyeknek és uraknak egyaránt

Bármennyire is tájékozottnak gondoljuk magunkat a helyes abroncshasználattal kapcsolatban, érdemes megfogadnunk a következő közlekedésbiztonsági tanácsokat, amelyek révén felkészülten vághatunk neki a kisebb és nagyobb utaknak egyaránt.

  • Abroncsválasztás előtt tájékozódjunk, olvassunk utána az abroncsteszteknek. Vegyük figyelembe, hogy a kicsit drágább prémium abroncsok jobb menettulajdonságokkal és teljesítménnyel rendelkeznek az átlagos abroncsokhoz képest. 
  • Nyár végén, ősz elején is gyakran előfordulhat, hogy hatalmas mennyiségű csapadék zúdul az utakra. Ilyen időjárási körülmények között kiemelkedően fontos a megfelelő profilmélység, mert kopott gumikon az úgynevezett aquaplaning hatására az abroncs képtelen kiszorítani a vizet a gépjármű alól, vagyis autónk könnyen felúszhat, és elveszíti a tapadást a talajjal. Ezért 2-3 mm-es profilmélység alatt már erősen ajánlott új abroncsokat vásárolnunk. 
  • Rövidebb utak előtt is érdemes indulás előtt ellenőriznünk az abroncsnyomást, ez pedig fokozottan érvényes a több órás, hosszú utakat megelőzően. A gyárilag előírt, az autónkra jellemző ideális abroncsnyomás értékeit az autónk használati utasításában, az ajtóoszlopon, vagy a tanksapka fedelén találjuk. Mindig a megadott értékeket kövessük és vegyük figyelembe, ha több utast, vagy nagy csomagokat is szállítunk.
  • Ne feledkezzünk meg a pótabroncs meglétéről, ellenőrzéséről sem. Ha új pótabroncsot vásárolunk, akkor ügyeljünk arra, hogy a már az autónkon lévő abroncsoknak megfelelő márkát válasszunk. 
  • A helyes abroncsválasztás mellett ellenőrizzük autónk olajszintjét, a rendelkezésre álló tartalék izzókat, valamint a pótalkatrészek, az elakadásjelző, a láthatósági mellények és az elsősegély csomag meglétét is.
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem