A nőknek még a gumivásárlás is élményt jelent

2016. szeptember 10. 20:20

A hölgyek gumivásárláskor is shoppingolnak. Vásárlási szokásaink jelentős átalakuláson mentek keresztül az elmúlt évtizedben, így a hölgyek nemcsak egyre nagyobb vásárlóerőt képviselnek, de a családi vásárlások esetében is 70-80 százalékban hozzák meg a végső döntést. A megkérdezett szervizműhelyek vezetői szerint ez a trend egyelőre még nem érvényesül a gumiabroncsok vásárlásakor: csak minden ötödik új abroncsvásárló erősíti a hölgyek táborát, így a gumivétel továbbra is jellemzően a férfiak tisztje - derül ki a Bridgestone felméréséből.

A vásárlási döntés meghozatalának első lépése az információgyűjtés: a szervizműhelyek vezetői szerint elsőként a férfiak és a nők is az interneten informálódnak, de míg a férfiaknál az aktuális abroncstesztek és a kinézett abroncsok ára már ekkor erősen befolyásolják a végleges vásárlást, addig a hölgyek a barátok, ismerősök tapasztalataira és tanácsaira hallgatnak, vagy online fórumokon tájékozódnak, kikérve egy-egy szakember véleményét.

Külön érdekesség az akciók kérdése. Míg az árleszállításokat és akciókat jellemzően a nők 85 százaléka és a férfiak 70 százaléka is kihasználja más termékek esetén, addig ez az arány új abroncsvásárlás esetén már kevésbé érvényesül. A hölgyek jellemzően rugalmasabbak az ár szempontjából, ugyanis az esetek 90 százalékában figyelembe veszik az ár-érték arányt, vagyis az adott abroncs menettulajdonságait is. A Bridgestone tapasztalatai alapján az ár-érték arány kiemelkedően fontos a családoknál, ahol a gyerekek biztonsága érdekében gyakran születik döntés a jobb teljesítményt és rövidebb féktávot biztosító prémium abroncsok vásárlása mellett. 

A nők vásárolnak, a férfiak vesznek

Az információgyűjtést követően a hölgyek a gumiszerviz felkeresésekor is máshogy hozzák meg a végső döntést, mint az urak. Míg a férfiak az üzletbe való belépéskor már pontosan tudják, hogy melyik márkát milyen méretben és mennyiért szeretnék megvásárolni, addig a hölgyek részéről a vásárlás fontos részét képezi a személyes szakmai tanácsadás. A megkérdezett szervizpartnerek fontosnak tartották kiemelni, hogy a hölgyek ilyenkor már gyakran tisztában vannak az alapvető információkkal, és ekkor győződnek meg az eladó felkészültségéről és szakmai hozzáértéséről: vagyis arról, hogy jó döntést hoznak, ha az adott szervizben vásárolnak. A tanácsadás szerepe így kiemelkedően fontos.

Hasznos abroncstippek hölgyeknek és uraknak egyaránt

Bármennyire is tájékozottnak gondoljuk magunkat a helyes abroncshasználattal kapcsolatban, érdemes megfogadnunk a következő közlekedésbiztonsági tanácsokat, amelyek révén felkészülten vághatunk neki a kisebb és nagyobb utaknak egyaránt.

  • Abroncsválasztás előtt tájékozódjunk, olvassunk utána az abroncsteszteknek. Vegyük figyelembe, hogy a kicsit drágább prémium abroncsok jobb menettulajdonságokkal és teljesítménnyel rendelkeznek az átlagos abroncsokhoz képest. 
  • Nyár végén, ősz elején is gyakran előfordulhat, hogy hatalmas mennyiségű csapadék zúdul az utakra. Ilyen időjárási körülmények között kiemelkedően fontos a megfelelő profilmélység, mert kopott gumikon az úgynevezett aquaplaning hatására az abroncs képtelen kiszorítani a vizet a gépjármű alól, vagyis autónk könnyen felúszhat, és elveszíti a tapadást a talajjal. Ezért 2-3 mm-es profilmélység alatt már erősen ajánlott új abroncsokat vásárolnunk. 
  • Rövidebb utak előtt is érdemes indulás előtt ellenőriznünk az abroncsnyomást, ez pedig fokozottan érvényes a több órás, hosszú utakat megelőzően. A gyárilag előírt, az autónkra jellemző ideális abroncsnyomás értékeit az autónk használati utasításában, az ajtóoszlopon, vagy a tanksapka fedelén találjuk. Mindig a megadott értékeket kövessük és vegyük figyelembe, ha több utast, vagy nagy csomagokat is szállítunk.
  • Ne feledkezzünk meg a pótabroncs meglétéről, ellenőrzéséről sem. Ha új pótabroncsot vásárolunk, akkor ügyeljünk arra, hogy a már az autónkon lévő abroncsoknak megfelelő márkát válasszunk. 
  • A helyes abroncsválasztás mellett ellenőrizzük autónk olajszintjét, a rendelkezésre álló tartalék izzókat, valamint a pótalkatrészek, az elakadásjelző, a láthatósági mellények és az elsősegély csomag meglétét is.
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem