Budapest, 2022. január 29.A Lidl élelmiszer-kereskedelmi hálózat áruháza a fõváros XIII. kerületében, a Béke téren.  Az európai hálózattal rendelkezõ kereskedelmi üzletlánc elsõ boltjait Németországban nyitotta az 1930-as években. Magyarországon 2004-ben kezdett el terjeszkedni.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Visszahozza legendás termékét a Lidl: egy éve várnak rá a magyarok, most újra kikerül a polcokra

2023. október 1. 12:55

Idén is árulni fogja fa játékkonyháját a Lidl – erről tájékoztatta a Pénzcentrumot a diszkontlánc. Pontos dátum egyelőre még nincsen, de várhatóan november közepétől lehet majd országosan is találkozni a slágertermékkel. A fakonyha ára tavaly már 30 ezer forintba került, és elképzelhető, hogy idén még drágább lesz. Legalábbis ha a lánc leköveti az inflációs mozgásokat, akkor mindneképp.

Kevés dolog tudja úgy felizgatni a magyar vásárlókat az év végéhez közeledve, mint a Lidl fa játékkonyhája. A családos magyarok körében rendületlen népszerűségnek örvendő játékot 2021-ben még alig néhány nappal karácsony előtt, december 20-án dobta piacra a diszkont.

2022-ben viszont már november közepén megindult az országos értékesítés. Sőt, egy különleges ajánlat kereteiben egyes hazai vásárlók már októberbe beszerezhették a szettet. A diszkontlánc ugyanis egy egyedi promóció keretében egy új üzletének megnyitásakor elérhetővé tette a terméket az újonnan megnyitott egységben. De mi lesz a helyzet 2023-ban? Idén is érkezni fog a fa játékkonyha? A Pénzcentrum megkeresésére a Lidl elárulta:

A fakonyha minden évben nagyon népszerű a vásárlók körében, az elmúlt évek tapasztalatai alapján a termék várhatóan novemberben a többi fajátékkal együtt kerül az áruházak polcaira.

Azt pedig, hogy mennyire népszerű, mi sem mutatja jobban, hogy tavaly a cég az árusítást követően közleményt adott ki arról, hogy egyes boltokban annyira nagy volt a korai órákban a kereslet a fajtáék iránt, hogy átmeneti készlethiányokra lehetett számítani abból. Azaz lehet, hogy valakinek délután kellett visszamennie a szóban forgó játékért. Akárhogy is, idén tehát újra visszatér a fakonyha, mégpedig novemberben. Ahogy korábban írtuk, tavaly az országos terítés november 17-én indult, ami a hónap utolsó előtti csütörtökje volt. Hogyha idén is ezt a dátumot célozná meg a lánc, akkor a 2023-as értékesítés

november 23-án indulhatna vagy egy héttel korábban, november 16-án.

Az árazás nem lesz kellemes?

A Lidl fa játékkonyha 2021-ben 19 999 forintba került. Ezért az áron viszont 2022-ben már csak a leggyorsabb vásárlók tudták megvásárolni, azon a bizonyos promóciós terítésen. A novemberi országos értékesítés ugyanis már jóval drágább, 29 999 forintos árról indult. Akárhogy is nézzük, ez egyetlen év leforgása alatt 50 százalékos áremelkedést jelentett. Ez pedig több mint a kétszerese volt az országos drágulási átlagnak.

A Lidl fa játékkonyha hirdetése 2022 novemberében.
A Lidl fa játékkonyha hirdetése 2022 novemberében.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) idevágó statisztikái szerint ugyanis 2022. novemberben a fogyasztói árak átlagosan 22,5 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. De még a csúcsdráguló élelmiszerek drágulása is átlagosan „csupán” 43,8 százalékkal emelkedett. 50 százalék körül az országban akkor a baromfihús (54,4%), a péksütemények (54%) és a tej (52,9%) drágult.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Természetesen az idei novemberi statisztikai adatokat nem ismerjük, viszont a bázishatás miatt egyértelműen csökkenő tendencia figyelhető meg a jelenlegi hónapokban. Most augusztusban az éves infláció például 16,4 százalék volt. Novemberre pedig várhatóan 10-12 százalék között fog alakulni ez a szám. Mindez előrevetíti azt is, hogy óvatos becsléssel is 10-12 százalékkal valószínűsíthetően drágább lesz majd a fa játékkonyha a boltokban. Ha bekövetkezne egy ekkora mértékű drágulás, akkor

a magyar vásárlók 33-34 ezer forintért szerezhetnék be idén a diszkontlánc játékkonyháját.

Játékkonyha-háború

Hiába emelte a Lidl tavaly már 30 ezer forintra a fa játékkonyhájának az árát, az még így is barátságosabb volt, mint a nagy vetélytárs IKEA-é. Ott ugyanis a méretben hasonló termék ára 45 ezer forintot kóstált (most már ez is 50 ezer forint, ami azóta 10 százalékos drágulás). Igaz ugyanakkor, hogy a svéd lakberendezési vállalat azóta előrukkolt egy kisebb játékkonyhával is, amit árba így már harcba tudtak küldeni a Lidl-s vetélytárssal szemben, hiszen az olcsóbb IKEA-s darab ára jelenleg 29 990 forint, ami ugyanannyiba került, mint amennyiért a Lidl saját fa játékkonyháját lehetett beszerezni tavaly.

(Címlapkép - Róka László, MTI/MTVA)

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm