18 °C Budapest
Meglepő dolog derült ki a Lidl pékáruiról: sokan nem is sejtik, hol készülnek valójában

Meglepő dolog derült ki a Lidl pékáruiról: sokan nem is sejtik, hol készülnek valójában

2024. április 10. 07:01

A Simid csoporthoz tartozó bolgár Hebar vállalat a Lidl-lel való hosszú távú partnerségének köszönhetően képes volt kiterjeszteni exportpiacait Európában. A cég már 10 országban értékesíti termékeit, többek között Romániában, Görögországban és Szlovéniában. A siker titka a természetes alapanyagokban, a hagyományos technológiával készült, lassan kelt tésztában és az alacsony sótartalomban rejlik, amelyek minden nap garantálják a friss és finom kenyeret. Az automatizált gyártási folyamatok ellenére a vállalat mintegy 600 munkavállalót foglalkoztat, biztosítva ezzel a magas minőségű termelést és az ellátás megbízhatóságát - írja az Economic.bg.

A Simid csoporthoz tartozó bolgár kenyérgyártó vállalat, a Hebar már két évetizede áll partnerségben a német Lidl szupermarketlánccal. Ez a kapcsolat lehetővé tette számukra, hogy termékeiket 10 európai országban értékesítsék, köztük Romániában, Görögországban és Szlovéniában. A vállalat sikereinek kulcsa a természetes alapanyagok használata és a hagyományos technológiák alkalmazása mellett a kevés só felhasználása is.

A Hebar gyártósorai és kemencéi Plovdivban találhatóak, ahol minden folyamatot automatizáltan végeznek - az összetevők keverésétől kezdve a tészta formázásán át a sütésig és a csomagolásig. Az automatizálásnak köszönhetően a gyártás során emberi kéz nem érintkezik közvetlenül a termékkel, így biztosítva annak tisztaságát és minőségét.

Az elmúlt három év során az exportforgalom évente átlagosan 10 százalékkal növekedett. A vállalat mintegy 30-40 százalékát exportálja termelésének. A gyártósorokon való utazás során körülbelül 200 métert tesz meg a tészta, míg végül kenyérré válik egy kb. 6 órás folyamat eredményeként.

A Hebar mintegy 600 embert foglalkoztat, akik felügyelik a gépek működését és beavatkoznak, ha problémák merülnek fel. A vállalat nepáli munkaerőt is alkalmaz.

A Lidl-lel való együttműködés révén a Hebar hozzájárul ahhoz, hogy magas minőségű péktermékek kerüljenek az üzletlánc polcaira. Milena Dragiiska, a Lidl Bulgária vezérigazgatója kiemelte a bolgár gyártók rugalmasságát és képességét arra, hogy megfeleljenek a fogyasztói igényeknek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A partnerség másik fontos eleme a só- és cukortartalom csökkentése volt az elmúlt években. A Hebar 2020 óta alkalmazza ezt a stratégiát, ami jelentős sócsökkenést eredményezett termékeikben.

Stephan Röken, Németország helyettes nagykövete szerint ez az együttműködés nem csak gazdaságilag előnyös mindkét fél számára, hanem lehetőséget teremt arra is, hogy bolgár állampolgárok hazatérjenek és sikeres karriert építsenek otthonukban.

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

NEKED AJÁNLJUK
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm