Alig futja már komolyabb diszkontra az áfacsökkentésből

2016. október 7. 11:55

Ezen a hétvégén is számos akcióval várnak minket a szupermarketekben; a Pénzcentrum ezúttal a húsokat és húskészítményeket vette alaposabban is górcső alá. Na, vajon hol a legolcsóbb a héten a csirkemell?


A vasárnapi ebéd nem igazán múlhat el rántott hús nélkül. Ezt sokan készítik csirkéből, de vannak olyan családok is, ahol a sertéshús a nyerő. Az utóbbinak idén januártól 27 százalékról 5 százalékra csökkent az áfája, ami akkor összesen 17,3 százalékos árcsökkenést hozott a boltokban, de sajnos ez az áfa-hatás lassacskán elenyészik.

Ennek többek között az lehet az oka, hogy sokat drágult az élő sertés felvásárlási ára az elmúlt időszakban. A vágóhidak az alapanyag drágulása miatt emelték az áraikat, s ezt a kereskedők kénytelenek voltak továbbadni a vásárlók felé.

Pedig már a tavalyi adatokat nézve is sertéshúsból fogyasztottunk a legtöbbet, akkor fejenként összesen 24,8 kilót ettünk meg egy év alatt. De most hétvégén is sok akcióval várnak minket a boltok: akkor most mennyibe is kerül a sertéshús? És a többi? A Pénzcentrum összegyűjtötte a legjobb ajánlatokat.

Auchan

Az előhűtött tálkás és csomagolt csirkemellfilé az Auchan akciós újságában kiemelt helyen szerepel, egy kilóért most 1 245 forintot kérnek el. A sertéscomb kilója csont nélkül, vákumcsomagolva 919 forintba kerül, míg a tálcás, darabolt háztáji sertéslapocka 1 359 forint. Marhalábszárhoz már 1 435 forintért hozzájuthatunk, de igazán sokat spórol az, aki most hétvégén csirkemájat készít, ennek szívvel együtt kilója csupán 359 forint.

Tesco

A Tescoban a friss csirkemellfilé kilóját elég hasonló áron, összesen 1 249 forintért vehetjük meg. A sajátmárkás sertés darált lapockából pedig egy csomag (500 g) 629 forintba kerül. A húspultban kapható sertéslapocka azonban már 999 forint/kg. A sertéscombnak 1 099 forintért mérik kilóját, a karajnak már 1 349 forintért. A bátrabbak azonban akár egy vaddisznó gulyással is lenyűgözhetik a családot hétvégén, hiszen ebből a húsból most 1 999 forintért kaphatunk  750 grammot.

Lidl

A Lidlben jelenleg 22 százalékkal olcsóbban, vagyis 449 forintért kaphatunk 500 gramm, friss, darált pulykahúst. De szuper áron juthatunk hozzá a Rybeye steak-hez is, amiből most 549 forintba kerül 100g. A szeletelt csirkemellfilé kilójáért pedig 1 758 forintot kérnek el. De akár már most felkészülhetünk a közelgő Márton napra, a hízott libacomb kilója ugyanis 2 490 forintba kerül.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Aldi

Az Aldi akciós újságában ezen a héten 200 forinttal olcsóbban kínálja a vákuumcsomagolt csirkemellfilét, aminek így kilójáért 1 399 forintért juthatunk hozzá. De nem rossz döntés betárazni a hétvégén felvágottakból sem, ugyanis a csemege és a paprikás szeletelt szalámi csomagja most 359 helyett most 259 forinért kapható. A pulyka és csirkemell sokának pedig a 150 grammos csomagja 22 százalékkal olcsóbban akár 349 forintért is beszerezhető.

Spar

A Sparban többek között a sertéslapockát érdemes levennünk a polcról, ebből ugyanis 979 forintba kerül most egy kiló. A csirkecomb farrész kilója 399 forintért kapható, a tálcás pulyka felső comb kilója pedig 999 forintért. Vacsorára akár összedobhatunk egy spagettit, hiszen a félkilós darált sertéshúst most 529 forintért vásárolhatjuk meg, de a virsli is jó áron kapható 269 helyett ugyanis 199 forintért vehetünk 10 dkg bécsi virslit.

Penny

A Pennyben a csirkemellfiléből egy kilót 1 269 forintért vásárolhatunk meg. De a karát csirkemell sonka sem rossz döntés, hiszen most 33 százalékkal olcsóbb, így 199 forintba kerül, de a karát szalámi is jó választásnak tűnik, mert azt 25 százalékkal olcsóbban 269 forintért vehetjük meg.

Coop

A legtöbb Coopban most hétvégén akciós áron juthatunk hozzá a csontos sertés karajhoz, aminek 1 099 forintot kérnek kilójáért. A csirkeszárnyak pedig 499 forintért mérik kilóját. Jó választás lehet még az Orsi csirkemell sonka is, aminek kilója 1 899 forintba kerül, vagy akár a Sága sajtos tavaszi pulyka roládja, aminek jelenleg 1 349 forintot kérnek el kilójáért.

CBA

A CBA aktuális cent újságában most 1 139 forint helyett mindössze 899 forintért kínálja a sertéslapocka kilóját. A csirkecombok 549 forintba a friss pulykaszárny pedig 399 forintba kerül kilónként. A csülök kedvelőinek is van egy jó hírünk, ugyanis a füstölt sertés hátsó csülök 1 100 helyett most csak 899 forintba kerül.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem