12 °C Budapest
Alig futja már komolyabb diszkontra az áfacsökkentésből

Alig futja már komolyabb diszkontra az áfacsökkentésből

2016. október 7. 11:55

Ezen a hétvégén is számos akcióval várnak minket a szupermarketekben; a Pénzcentrum ezúttal a húsokat és húskészítményeket vette alaposabban is górcső alá. Na, vajon hol a legolcsóbb a héten a csirkemell?


A vasárnapi ebéd nem igazán múlhat el rántott hús nélkül. Ezt sokan készítik csirkéből, de vannak olyan családok is, ahol a sertéshús a nyerő. Az utóbbinak idén januártól 27 százalékról 5 százalékra csökkent az áfája, ami akkor összesen 17,3 százalékos árcsökkenést hozott a boltokban, de sajnos ez az áfa-hatás lassacskán elenyészik.

Ennek többek között az lehet az oka, hogy sokat drágult az élő sertés felvásárlási ára az elmúlt időszakban. A vágóhidak az alapanyag drágulása miatt emelték az áraikat, s ezt a kereskedők kénytelenek voltak továbbadni a vásárlók felé.

Pedig már a tavalyi adatokat nézve is sertéshúsból fogyasztottunk a legtöbbet, akkor fejenként összesen 24,8 kilót ettünk meg egy év alatt. De most hétvégén is sok akcióval várnak minket a boltok: akkor most mennyibe is kerül a sertéshús? És a többi? A Pénzcentrum összegyűjtötte a legjobb ajánlatokat.

Auchan

Az előhűtött tálkás és csomagolt csirkemellfilé az Auchan akciós újságában kiemelt helyen szerepel, egy kilóért most 1 245 forintot kérnek el. A sertéscomb kilója csont nélkül, vákumcsomagolva 919 forintba kerül, míg a tálcás, darabolt háztáji sertéslapocka 1 359 forint. Marhalábszárhoz már 1 435 forintért hozzájuthatunk, de igazán sokat spórol az, aki most hétvégén csirkemájat készít, ennek szívvel együtt kilója csupán 359 forint.

Tesco

A Tescoban a friss csirkemellfilé kilóját elég hasonló áron, összesen 1 249 forintért vehetjük meg. A sajátmárkás sertés darált lapockából pedig egy csomag (500 g) 629 forintba kerül. A húspultban kapható sertéslapocka azonban már 999 forint/kg. A sertéscombnak 1 099 forintért mérik kilóját, a karajnak már 1 349 forintért. A bátrabbak azonban akár egy vaddisznó gulyással is lenyűgözhetik a családot hétvégén, hiszen ebből a húsból most 1 999 forintért kaphatunk  750 grammot.

Lidl

A Lidlben jelenleg 22 százalékkal olcsóbban, vagyis 449 forintért kaphatunk 500 gramm, friss, darált pulykahúst. De szuper áron juthatunk hozzá a Rybeye steak-hez is, amiből most 549 forintba kerül 100g. A szeletelt csirkemellfilé kilójáért pedig 1 758 forintot kérnek el. De akár már most felkészülhetünk a közelgő Márton napra, a hízott libacomb kilója ugyanis 2 490 forintba kerül.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Aldi

Az Aldi akciós újságában ezen a héten 200 forinttal olcsóbban kínálja a vákuumcsomagolt csirkemellfilét, aminek így kilójáért 1 399 forintért juthatunk hozzá. De nem rossz döntés betárazni a hétvégén felvágottakból sem, ugyanis a csemege és a paprikás szeletelt szalámi csomagja most 359 helyett most 259 forinért kapható. A pulyka és csirkemell sokának pedig a 150 grammos csomagja 22 százalékkal olcsóbban akár 349 forintért is beszerezhető.

Spar

A Sparban többek között a sertéslapockát érdemes levennünk a polcról, ebből ugyanis 979 forintba kerül most egy kiló. A csirkecomb farrész kilója 399 forintért kapható, a tálcás pulyka felső comb kilója pedig 999 forintért. Vacsorára akár összedobhatunk egy spagettit, hiszen a félkilós darált sertéshúst most 529 forintért vásárolhatjuk meg, de a virsli is jó áron kapható 269 helyett ugyanis 199 forintért vehetünk 10 dkg bécsi virslit.

Penny

A Pennyben a csirkemellfiléből egy kilót 1 269 forintért vásárolhatunk meg. De a karát csirkemell sonka sem rossz döntés, hiszen most 33 százalékkal olcsóbb, így 199 forintba kerül, de a karát szalámi is jó választásnak tűnik, mert azt 25 százalékkal olcsóbban 269 forintért vehetjük meg.

Coop

A legtöbb Coopban most hétvégén akciós áron juthatunk hozzá a csontos sertés karajhoz, aminek 1 099 forintot kérnek kilójáért. A csirkeszárnyak pedig 499 forintért mérik kilóját. Jó választás lehet még az Orsi csirkemell sonka is, aminek kilója 1 899 forintba kerül, vagy akár a Sága sajtos tavaszi pulyka roládja, aminek jelenleg 1 349 forintot kérnek el kilójáért.

CBA

A CBA aktuális cent újságában most 1 139 forint helyett mindössze 899 forintért kínálja a sertéslapocka kilóját. A csirkecombok 549 forintba a friss pulykaszárny pedig 399 forintba kerül kilónként. A csülök kedvelőinek is van egy jó hírünk, ugyanis a füstölt sertés hátsó csülök 1 100 helyett most csak 899 forintba kerül.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?