Ezek a nyár legolvasottabb könyvei Magyarországon

Pénzcentrum
2012. július 14. 13:04

Bookline TOP 50 Az újonnan megjelent könyvek közt a kalandos olvasmányok, a könnyed szerelmi történetek, a mesék és a fantasy-k vették át a vezető szerepet a Bookline Top 50 könyves sikerlistán.

Nyár elejére itthon is tetőzött a Trónok harca-láz. A népszerű sorozat alapjául szolgáló Tűz és jég dala című fantasy ötödik kötete, George R. R. Martin Sárkányok tánca című regénye az elmúlt időszakban határozottan lépett előre a toplistán. Júniusban már az első helyen nyitott, a ciklus korábbi, négy kötete pedig szintén szerepel a legkeresettebb ötven kiadvány között.

A harcosok, hősök, sárkányok után júniusban az érzelmek kapták a főszerepet. Fejős Éva legújabb romantikus regénye, a Karibi nyár a toplista második helyén végzett. A harmadik helyet a kultikus világsiker, E.L James A szürke ötven árnyalata című regénye szerezte meg, ami azért is nagy siker, mert a hónap végén jelent meg.

Magyar szerzőkből, szövevényes történetekből, tündérekből, varázslókból ebben a hónapban sem volt hiány. Vavyan Fable a Barbárság tengere című fantasy regénye a hatodik helyre került, megelőzve Fábián Janka Lotti öröksége című családregényét. A listán aktuális, hazai közérzetről írt, nyelvi bravúrokban gazdag álmesék következnek, Parti Nagy Lajos Fülkefor és vidéke - Magyar mesék című gyűjteménye. Ha már elérkeztünk a mesékhez, Berg Judit kedvelt csavargójának, Rumininek a legújabb kalandjai, Bartos Erika Bogyó és Babóca sorozatának új meséje és a már klasszikusnak számító Boribon sorozat 11. kötete, a Boribon házikója is népszerű olvasmány volt.

Szerencsére még folytathatjuk a magyar írók névsorát. Leslie L. Lawrence Álmaim asszonya - Mogyoróallergia című kalandregénye, Kondor Vilmos Gordon Zsigmond-sorozatának befejező része, a Budapest novemberben is szerepelt a listán. Andrassew Iván megosztó dokumentumkötete, a Ne vígy minket a kísértésbe iránt szintén sokan érdeklődtek, ahogyan a Könyvhéten megjelent Spiró György Magtár című kötete iránt is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Amíg a májusi toplistát Szabó Győző vezette Toxikoma című önvallomásával, addig a következő hónapban a tizenharmadik helyet szerezte meg magának. Általánosságban elmondható, hogy a kalandregények, fikciós történetek ebben a hónapban jóval népszerűbbek voltak, mint az életmód témában írt könyvek. Az egészséges életmódot ebben a hónapban Dr. Pierre Dukan A Dukan-diéta című összefoglalása és Szendi Gábor legújabb, D-vitaminról írt tanulmánya képviselte.

Bookline TOP 50: 26-50

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?