Auchan és/vagy Praktiker: kiderült, kik a legjobbak

2010. március 2. 04:32

A napokban zárult le az Országos Kereskedelmi Szövetség versenye, melyen a legjobb magyar kereskedelmi honlapokat díjazták. Az Auchan weboldala lett 2009 kereskedelmi honlapja, a legjobb kereskedelmi webáruház pedig a Praktikeré lett.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség tavaly év végén hirdette meg a "2009 kereskedelmi honlapja" versenyt, amelyben kereskedelmi honlapok és webáruházak mutatkoztak be, köztük több nagy üzletlánc is. A verseny eredményéről zsűri és közönségszavazás döntött.

2009 kereskedelmi webáruháza a Praktiker Kft. webüzlete lett, a kereskedelmi honlapok közönségdíját pedig az Electro-Cord Kft. kapta. A kereskedelmi webáruház közönségdíját a culevit.hu és az aruhaz.culevit.hu webáruház nyerte el.

Internetes kereskedelem Magyarországon
Magyarországon az internetes kereskedelmi forgalom értéke 100 milliárd forint nagyságrendű, ezen belül a webáruházak fogyasztási cikk értékesítése 30 milliárd forint körül mozog.

Forrás: OKSZ



Praktiker: a legjobb kereskedelmi webáruház

A szakmai zsűri a vizuális megjelenést, az ötletességet és a felhasználóbarát megoldásokat értékelte. Döntésük alapján lett első kategóriájában a 19 hazai áruházzal rendelkező Praktiker, amely egy esztendővel ezelőtt indította el internetes áruházát. A Praktiker webshopját havonta több mint 200 ezer egyedi látogató keresi fel a széles áruválaszték, a hasznos tippek és ötletek miatt.

A Praktiker másfél évnyi fejlesztést követően azzal a szándékkal indította útjára webshopját 2009 tavaszán, hogy a legkorszerűbb megoldásokat integrálva, piaci előnyre tegyen szert az internetet visszafogottan használó barkácsszektorban. A hazánkban működő barkácsáruházak közül elsőként nyitott olyan internetes áruházat, ahol nemcsak az akciós prospektus érhető el, hanem a teljes áruválaszték, és akár házhoz is szállítják a kiválasztott termékeket.

 

Mosdók a Praktiker webshop kínálatában(Forrás: praktikerwebshop.hu)


A barkácslánc közlése szerint a webáruház fejlesztése a vásárlói visszajelzések alapján folyamatosan zajlik. A Praktiker termékkeresőjében jelenleg mintegy 45 ezer féle termékről lehet képi és szöveges információkat elérni több kategóriába sorolva, jól kereshető módon. A honlapon az üzletlánc valamennyi kommunikációs anyaga elérhető, a vásárlókat hasznos tippek és ötletek, illetve a környezettudatosságot erősítő tanácsok segítik a ház körüli teendőkben. A lakásbelsők kialakítását különféle tervezőprogramok és kalkulátorok segítik.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Az Auchané 2009 legjobb kereskedelmi honlapja

Az Auchan Magyarország Kft. tavaly szeptemberben újította meg honlapját: a ráncfelvarrás egybeesett a hiperarek.hu ár-összehasonlító site megjelenésével.

"Nem csupán a kötelező feladatot szerettük volna abszolválni, és egy ilyenkor megszokott információs weboldalt létrehozni. Ehelyett a célunk a portálváltással az volt, hogy ne direkt módon az Auchant, hanem valóban a vásárlót helyezzük a középpontba, az ő keze alá dolgozzunk úgy, hogy a böngészés közben ne terheljük felesleges információkkal. Például onnantól már kizárólag csak a számára elérhető akciókat jelenítsük meg, hogy kiválasztotta az általa preferált Auchan áruházat" - mondta az induláskor Pozsonyi Réka, az Auchan internet menedzsere.

 

Az Auchan honlapja (Forrás: auchan.hu)


"Emellett olyan vásárláskönnyítő és egyúttal forgalomnövelő szolgáltatásokat fejlesztettünk ki - tette hozzá a szakember -, mint a bevásárlólista készítése, nyomtatása és megosztása e-mailen keresztül. A bevásárlólistára egy klikkeléssel lehet tételeket tenni az aktuális akciós kínálatból, a kertészeti, sport, bioélelmiszer vagy saját márkás termékekből. Sőt, akár a szintén az oldalon nagy számban elérhető receptek hozzávalóiból is, miközben a lista szabadon hozzáírt vásárolnivalókkal is bővíthető. De nem csak a főzés szerelmeseinek nyújtunk szórakoztató tartalmakat, hanem például a fiatalabb vásárlóközönségnek is, akik demókat tölthetnek le az áruházainkban kapható konzolos videójátékokhoz, vagy akár flash játékokkal is próbára tehetik az ügyességüket a portálunkon."

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm