18 °C Budapest

Árvadászat indul: melyik drogéria a legolcsóbb?

2010. február 10. 04:52

Bár a családok többsége a havi nagybevásárlás során, diszkontokban, hiper-, illetve szupermarketekben szerzi be a higiéniai termékeket, ha véletlenül elfogy a fogkrém, a tusfürdő, vagy a vécépapír, a könnyebben elérhető drogériák kínálata is kapóra jön. Lássuk, melyikbe érdemes ilyenkor betérni!

Hogy a kérdést megválaszolhassuk, elhatároztuk, hogy rendszeresített körképet indítunk a drogériák kínálatáról, méghozzá egy rögtönzött árukosár egyes termékeinek összehasonlítása formájában. Terveink szerint mindezt havonta megismételjük majd.

A drogériák közül a dm, a Rossmann és a Schlecker kínálatát hasonlítjuk össze, mivel ezek alkotják nagyságuk és piacra lépésük tekintetében is a drogériák legnagyobb csoportját. A drogériákban kapható kozmetikai, háztartási vegyi áru és papíráru termékcsoporton belül a pelenkák, dezodorok, fogkrémek és tusfürdők esetében kiemelkedő a fenti üzletek piaci részesedése, - derül ki egy tavalyi Nielsen felmérésből - azonban mosogatószerek, mosóporok, öblítők, papír zsebkendők, vécépapírok esetében átlagon aluli.

A kosár összeállítása természetesen szubjektív, olyan értelemben, hogy adott termékkategórián belül kénytelenek voltunk egy-egy márkát kiválasztani, ami alapján elvégezhetjük a próbavásárlást. Az egyes termékek - mosószer, mosogatószer - kiszerelésének megválasztásakor szándékosan kisebb csomagokat választottunk, abból kiindulva, hogy drogériákban nem feltétlenül a nagybevásárláskor megszokott mennyiséget szerezzük be.

De lássuk a számokat!

Ahogy az a táblázatból is látszik, az aranyérmet a drogériák versenyében a Rossmann nyerte, a kosár összértékét tekintve. A tizenöt termék közül kilencet ugyanis itt érdemes megvenni - igaz néhány esetben megegyeznek az árak a másik két üzletben találhatóval.

A dőlt betűvel szedett számok a táblázatban az akciós árakat jelölik. E tekintetben is a Rossmann viszi a prímet, hiszen 10 terméket is akciósan árul, ezek közül néhány tartósan alacsony árat jelent.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az egyes termékeken belül a legnagyobb árkülönbséget a vécépapírnál találjuk, hiszen több mint kétszeres az eltérés, de dezodoron, borotvahabon, testápolón és pelenkán is több, mint 20 százalékot spórolhatunk, ha a megfelelő drogériában vásárolunk.

Ha valaki pedig venné a fáradtságot, és minden terméket a megfelelő helyen szerezné be, a Rossmann kosarához képest is további 500 forintot spórolhatna a termékkosáron. Persze ekkora összegért nem valószinű, hogy bárki hajlandó lenne mindhárom üzletet felkeresni.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18