Családbarát pénzügyi válság

2009. augusztus 17. 13:02

A válság kifogyhatatlan témát szolgáltat a kutatók, szociológusok számára, akik gyakran egymásnak ellentmondó állításokkal rukkolnak elő. A legfrissebb kutatások szerint a recesszió pozitívan hat a családi életre, mivel a közös otthoni étkezések összehozzák a családtagokat, de hallottuk már ennek ellenkezőjét is.

Az Oxfordi Egyetem szociológusai által készített felmérés szerint a válság következtében egyre kevesebben esznek otthonuktól távol, ami kedvez a közös nagy családi vacsoráknak.

A megkérdezett szülők negyede fontosnak tartja a közös étkezést, már csak a szűkös anyagi lehetőségek miatt is. 48 százalékuk ritkábban eszik étteremben, és minden hatodik úgy érzi, hogy a válság miatt több időt tölt együtt családjával.

A kutatás szerint a brit felnőtt lakosság 67 százaléka hetente legalább háromszor eszik együtt családjával, közel felük pedig minden nap így tesz.

A kutatást vezető professzor szerint az eredmények azt igazolják, hogy a közös étkezés továbbra sem veszít családösszetartó jelentőségéből. Persze nem mindegy az sem, hogy hol és milyen körülmények között költik el közös vacsorájukat a családtagok: ötből hárman asztalnál esznek, 40 százalék még a televíziót is kikapcsolja evés közben, 36 százalék viszont tv előtt ülve fogyasztja el a vacsorát.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?