26 °C Budapest

Családbarát pénzügyi válság

2009. augusztus 17. 13:02

A válság kifogyhatatlan témát szolgáltat a kutatók, szociológusok számára, akik gyakran egymásnak ellentmondó állításokkal rukkolnak elő. A legfrissebb kutatások szerint a recesszió pozitívan hat a családi életre, mivel a közös otthoni étkezések összehozzák a családtagokat, de hallottuk már ennek ellenkezőjét is.

Az Oxfordi Egyetem szociológusai által készített felmérés szerint a válság következtében egyre kevesebben esznek otthonuktól távol, ami kedvez a közös nagy családi vacsoráknak.

A megkérdezett szülők negyede fontosnak tartja a közös étkezést, már csak a szűkös anyagi lehetőségek miatt is. 48 százalékuk ritkábban eszik étteremben, és minden hatodik úgy érzi, hogy a válság miatt több időt tölt együtt családjával.

A kutatás szerint a brit felnőtt lakosság 67 százaléka hetente legalább háromszor eszik együtt családjával, közel felük pedig minden nap így tesz.

A kutatást vezető professzor szerint az eredmények azt igazolják, hogy a közös étkezés továbbra sem veszít családösszetartó jelentőségéből. Persze nem mindegy az sem, hogy hol és milyen körülmények között költik el közös vacsorájukat a családtagok: ötből hárman asztalnál esznek, 40 százalék még a televíziót is kikapcsolja evés közben, 36 százalék viszont tv előtt ülve fogyasztja el a vacsorát.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem