4 °C Budapest

"Salma Hayek sertésinfluenzás lett!" - járvány az interneten

2009. április 30. 12:02

Az egyik vírusirtó program gyártójának szakértője figyelmezteti a számítógép felhasználókat, hogy még véletlenül se kattintsanak rá a "Madonna-, Salma Hayek-, vagy bármely más hollywoodi csillag sertésinfluenzás lett!" tárgyú kéretlen e-mailekre.

A spammelők számára kapóra jött a járvány, a legtöbben igyekeznek kihasználni az emberek sertésinfluenzától való félelmét. A hírességek nevével fémjelzett kéretlen levelekben csodaszereket kínálnak megvételre azoknak, akik nem szeretnének megfertőződni.

A szakértő figyelmezteti a felhasználókat, hogy aki rákattint ezekre a kéretlen levelekre és esetleg még rendel is valamit, az akkor jár a legjobban, ha nem kap semmit. Legrosszabb esetben viszont megfertőződik a számítógép és tönkremegy a teljes rendszer.

Számos spam terjed, mióta szárnyra kapott a sertésinfluenza-láz. A spamek kitalált készítményekkel és hírességek nevével próbálják felkelteni a gyanútlan felhasználók figyelmét. A csalások mögött olyanok állnak, akik igyekeznek kihasználni az emberek betegségtől való félelmét.

Aki rákattint és megfertőződik a számítógépe, annak fel kell készülni arra, hogy az okozott károknak csak a rosszindulatú spammelő fantáziája szabhat határt. Mindenki legyen óvatos és ne kattintson rá a "Madonna vagy Salma Hayek sertésinfluenzás" tárgyú levelekre.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16