28 °C Budapest

"Salma Hayek sertésinfluenzás lett!" - járvány az interneten

2009. április 30. 12:02

Az egyik vírusirtó program gyártójának szakértője figyelmezteti a számítógép felhasználókat, hogy még véletlenül se kattintsanak rá a "Madonna-, Salma Hayek-, vagy bármely más hollywoodi csillag sertésinfluenzás lett!" tárgyú kéretlen e-mailekre.

A spammelők számára kapóra jött a járvány, a legtöbben igyekeznek kihasználni az emberek sertésinfluenzától való félelmét. A hírességek nevével fémjelzett kéretlen levelekben csodaszereket kínálnak megvételre azoknak, akik nem szeretnének megfertőződni.

A szakértő figyelmezteti a felhasználókat, hogy aki rákattint ezekre a kéretlen levelekre és esetleg még rendel is valamit, az akkor jár a legjobban, ha nem kap semmit. Legrosszabb esetben viszont megfertőződik a számítógép és tönkremegy a teljes rendszer.

Számos spam terjed, mióta szárnyra kapott a sertésinfluenza-láz. A spamek kitalált készítményekkel és hírességek nevével próbálják felkelteni a gyanútlan felhasználók figyelmét. A csalások mögött olyanok állnak, akik igyekeznek kihasználni az emberek betegségtől való félelmét.

Aki rákattint és megfertőződik a számítógépe, annak fel kell készülni arra, hogy az okozott károknak csak a rosszindulatú spammelő fantáziája szabhat határt. Mindenki legyen óvatos és ne kattintson rá a "Madonna vagy Salma Hayek sertésinfluenzás" tárgyú levelekre.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm