Sertésinfluenza: jobb, ha nem adsz puszit!

2009. április 29. 17:32

Bár a sertésinfluenza eddig szerencsére elkerülte Libanont, a helyi egészségügyi miniszter sietett leszögezni: a pusziadás ugyanúgy fertőző lehet, úgyhogy jobb lenne leszokni róla.

"Ha valakit meglátogatnak, ne adjanak neki puszit. Le kell állítani ezt a szokást - mondta Mohammad Khalifeh, libanoni egészségügyi miniszter. Az országban régi szokás három arcra elhelyezett csókkal köszönteni a rég nem látott ismerőst.

Korábban: Sertésinfluenza: mennyiből élheted túl a halálos vírust?

Az influenzaveszély azonban - úgy tűnik - társadalmi szokásokat is felülírhat. A miniszter tanácsai szerint a gyerekek jobb, ha otthon maradnak és nem járnak iskolába, a felnőttek pedig ne utazzanak olyan országokba, ahol a vírus már felütötte a fejét. Libanonból még nem jelentettek megbetegedést, de a szomszédos Izrael kedden már beszámolt egy betegről.

Korábban: Járvány és válság: rettegj vagy védekezz?

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A pusziadást, kézfogást egyébként a magyar szakemberek sem ajánlják, sőt, jobb, ha orr-száj maszkot viselünk, nem használunk másokkal egy tányért, evőeszközt, poharat. Azt is javasolják, hogy gyakrabban szellőztessük a lakást, a munkahelyeket, és tisztán kell tartani a gyakran érintett tárgyakat, mint például a telefonkészülék.

Korábban: Kövesse élőben az influenzavírus útját!

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 19:19
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem