14 °C Budapest

Százmilliós esküvők: van, aki kifizeti

Pénzcentrum
2008. január 7. 15:00

Napjaink jelentős pénzügyi problémáját jelenti az esküvő finanszírozása, főként, ha az ifjú pár nem emlékszik meg a helyi templommal meg az általános iskola tornatermével, és szeretné különlegessé tenné a nagy napot. Egy nemrégiben készült amerikai felmérés szerint az először házasodók egy hatoda dönt úgy, hogy valamilyen egzotikus helyen szeretné kimondani a boldogító igent.

Ezek az utakat persze néhány millió forintból is ki lehet hozni, feltéve, hogy az esküvő szűk körben zajlik. Az igazán exkluzív célpontokért azonban tíz, sőt sok esetekben százmilliókat kell kiadni az örömszülőknek. Bár ezek a célpontok már nem azoknak szólnak, akik lakást, vagy családi házat is jelzáloghitelre vásárolnak, mégis érdemes lehet körülnézni milyen lehetőségek állnak annak rendelkezésére, akinek a "pénz nem számít."

Ha az esküvő szervezése közben valakit az a szerencse ér, hogy megnyeri az ötös lottót, bizonyosan egy magántulajdonban lévő sziget biztosítja számára a legnagyobb kényelmet. A Brit Virgin-szigetek közül a Necker-sziget van magántulajdonban. A 28 vendéget befogadó sziget öt napra csupán 40 millió forintba kerül, szállással és ellátással együtt. A fejenkénti 1,4 millió forintért vízi sportok, teniszoktatás vár a vendégekre és masszázs az ifjú párra.

Forrás: Forbes

A listát készítő Forbes munkatársai az egzotikus célpontokat elvetőknek Európát ajánlják, méghozzá Franciaországot, Rómát és Írországot. Mindhárom célpont eléggé borsos áron elérhető. A Párizstól 50 kilométerre található Château of Vaux le Vicomte-ot már 10 millió forintért kibérelhetjük egy éjszakára. Ebben az árban természetesen nincs benne a vendégek ellátása.


A legnagyobb hátrányt azonban nem ez, hanem a szálláslehetőségek hiánya jelenti. A kastélyban ugyanis nincs lehetőség a vendégek elszállásolására, azoknak mindenképpen vissza kell utazniuk Párizsba.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Forrás: Forbes

Ha nem szeretnénk ötven kilométert utazni egy átmulatott éjszaka után, jó megoldás lehet az ötcsillagos Rome Cavalieri Hilton. A 172 millió forintos esküvői csomagban ugyanis benne foglaltatik a szállás Az ifjú pár 50 szobával rendelkezhet szabadon, ők pedig egy 250 négyzetméteres penthouse lakosztályt foglalhatnak el öt éjszakára.

Forrás: Forbes

Azoknak, akik szállást is keresnek, de a majd 200 millió forintos római csomagot drágának találják, Írország nyújthat jó megoldást. Az Ashford kastély ugyanis már 10 millió forintért kibérelhető egy éjszakára, 83 szobájával együtt. Az egyetlen problémát csak az jelenti, hogy a 10 millió forintos árban csak a bérleti díj van benne, a vacsorát már a szülőknek kell állni.


Az egyik esküvőszervező cég vezetője arra figyelmeztet, hogy az egyéb költségekről való elfeledkezés súlyos anyagi problémákat okozhat a későbbiekben. Az egzotikus utazás kifizetése ugyanis nem jelent egyet azzal, hogy a piszkos anyagiak rendezésre kerültek.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem