4 °C Budapest

40 százalékkal csökkenti díjait a Vodafone

Pénzcentrum
2006. május 8. 16:30

A világ legnagyobb mobilcsoportja, a Vodafone bejelentette, hogy jövő áprilisig a kontinensen átlagosan negyven százalékkal, 90 centről 55 centre csökkenti a roaming díjait, legkésőbb 2007 áprilisára.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A világ legnagyobb mobilcsoportja, a Vodafone bejelentette, hogy jövő áprilisig a kontinensen átlagosan negyven százalékkal, 90 centről 55 centre, csökkenti a roaming díjait.

Viviane Reading, az Európai Unió távközlési biztosa két hónappal ezelőtt közölte, hogy legkésőbb nyárra elkészül az a határozattervezet, amelynek hatására reményei szerint 40-60 százalékkal csökkennének az úgynevezett roaming-tarifák, vagyis azok a többletdíjak, amelyek az előfizetőket külföldön terhelik, még abban az esetben is, amikor csak hívásokat fogadnak - írja az InfoRadio.hu

A bizottság viszont nemcsak a tarifák nagyságát sokallja, hanem az azok közötti sokszoros különbséget is. Az európai összehasonlítás szerint a skála egyik végén az a húsz eurócentes roamingdíj található, amelyet egy Svédországból hazatelefonáló finn fizet, míg a másik végén egy Lettországból hazatelefonáló máltai áll, aki több mint tizenhárom eurót fizet.

Bár a Vodafone lépése nyilvánvalóan Reading kezdeményezésére történt, a cég vezérigazgatója, Arun Sarin mai közleményében hangsúlyozta: szerinte a fogyasztói elvárásoknak a piac szabályai, nem pedig külső szabályozás alapján lehet leginkább megfelelni.

Frederic Vincent uniós szóvivő szerint a Vodafone döntése kedvező jel ugyan a piac szempontjából, de ettől függetlenül uniós szinten többet kell még tenni a díjak csökkentéséért.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?