30 °C Budapest

Mennyiért telefonálhatunk külföldön ?

Pénzcentrum
2005. október 5. 11:32

Ez a kérdés elég sok embert foglalkoztat utazás előtt, és jól jöhet ha tájékozódni tudunk a célország mobiltelefonálási árairól. Ehhez nyújt segítséget az Európai Bizottság tegnap elindított új honlapja amely azt a célt szolgálja, hogy a fogyasztók előnyösebb feltételek mellett tudják mobiljaikat külföldön használni. - közölte ma a Világgazdaság.

 
Ez a kérdés elég sok embert foglalkoztat utazás előtt, és jól jöhet ha tájékozódni tudunk a célország mobiltelefonálási árairól. Ehhez nyújt segítséget az Európai Bizottság tegnap elindított új honlapja amely azt a célt szolgálja, hogy a fogyasztók előnyösebb feltételek mellett tudják mobiljaikat külföldön használni. – közölte ma a Világgazdaság.
A portál célja a tájékoztatáson kívül elsősorban az volt, hogy segítsenek megtalálni az embereknek az adott európai uniós tagországokban lévő legolcsóbb mobilszolgáltatókat, másfelől útmutatást és tippeket kapjanak a felhasználók az egyes tagállamokban való mobiltelefon-használatra vonatkozóan. Az oldalt - a tervek szerint - az Európai Bizottság félévente fogja frissíteni és az adatok jelenleg a szeptemberi állapotokat tükrözik.
Az adatbázisban a 25 jelenlegi európai uniós tagország összes mobilszolgáltatójának távközlési tarifái megtalálhatók, köztük a magyarországi szolgáltatók, a Pannon GSM, a T-Mobile és a Vodafone aktuális tarifái is. Az oldalon a magyarországi mobilszolgáltatókhoz kapcsolódóan konkrétan azok az árak érhetők el, hogy mennyit kell fizetnie egy felhasználónak, ha egy helyi szolgáltató segítségével Ausztriából, Dániából, Franciaországból vagy Hollandiából Magyarországra irányuló hívást kezdeményez. Adott ország szolgáltatói külföldi hívások esetén a másik ország hálózatának használatáért fizetnek, és ezt a roaming -költséget részben áthárítják a fogyasztókra.
A honlap tervét még júliusban jelentette be Viviane Reding információs társadalomért és médiáért felelős biztos, miután rávilágított a mobiltelefon külföldi használatának magas költségeire, valamint a díjak nagyobb átláthatóságának szükséggességére. Az Európai Unió korábban többször erélyesen lépett fel a mobilszolgáltatók ellen, mondván csökkentsék a külföldről az országukba irányuló hívások árát, az úgynevezett roamingdíjakat.
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?