20 °C Budapest

Mennyiért telefonálhatunk külföldön ?

Pénzcentrum
2005. október 5. 11:32

Ez a kérdés elég sok embert foglalkoztat utazás előtt, és jól jöhet ha tájékozódni tudunk a célország mobiltelefonálási árairól. Ehhez nyújt segítséget az Európai Bizottság tegnap elindított új honlapja amely azt a célt szolgálja, hogy a fogyasztók előnyösebb feltételek mellett tudják mobiljaikat külföldön használni. - közölte ma a Világgazdaság.

 
Ez a kérdés elég sok embert foglalkoztat utazás előtt, és jól jöhet ha tájékozódni tudunk a célország mobiltelefonálási árairól. Ehhez nyújt segítséget az Európai Bizottság tegnap elindított új honlapja amely azt a célt szolgálja, hogy a fogyasztók előnyösebb feltételek mellett tudják mobiljaikat külföldön használni. – közölte ma a Világgazdaság.
A portál célja a tájékoztatáson kívül elsősorban az volt, hogy segítsenek megtalálni az embereknek az adott európai uniós tagországokban lévő legolcsóbb mobilszolgáltatókat, másfelől útmutatást és tippeket kapjanak a felhasználók az egyes tagállamokban való mobiltelefon-használatra vonatkozóan. Az oldalt - a tervek szerint - az Európai Bizottság félévente fogja frissíteni és az adatok jelenleg a szeptemberi állapotokat tükrözik.
Az adatbázisban a 25 jelenlegi európai uniós tagország összes mobilszolgáltatójának távközlési tarifái megtalálhatók, köztük a magyarországi szolgáltatók, a Pannon GSM, a T-Mobile és a Vodafone aktuális tarifái is. Az oldalon a magyarországi mobilszolgáltatókhoz kapcsolódóan konkrétan azok az árak érhetők el, hogy mennyit kell fizetnie egy felhasználónak, ha egy helyi szolgáltató segítségével Ausztriából, Dániából, Franciaországból vagy Hollandiából Magyarországra irányuló hívást kezdeményez. Adott ország szolgáltatói külföldi hívások esetén a másik ország hálózatának használatáért fizetnek, és ezt a roaming -költséget részben áthárítják a fogyasztókra.
A honlap tervét még júliusban jelentette be Viviane Reding információs társadalomért és médiáért felelős biztos, miután rávilágított a mobiltelefon külföldi használatának magas költségeire, valamint a díjak nagyobb átláthatóságának szükséggességére. Az Európai Unió korábban többször erélyesen lépett fel a mobilszolgáltatók ellen, mondván csökkentsék a külföldről az országukba irányuló hívások árát, az úgynevezett roamingdíjakat.
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem