Mennyiért telefonálhatunk külföldön ?

Pénzcentrum
2005. október 5. 11:32

Ez a kérdés elég sok embert foglalkoztat utazás előtt, és jól jöhet ha tájékozódni tudunk a célország mobiltelefonálási árairól. Ehhez nyújt segítséget az Európai Bizottság tegnap elindított új honlapja amely azt a célt szolgálja, hogy a fogyasztók előnyösebb feltételek mellett tudják mobiljaikat külföldön használni. - közölte ma a Világgazdaság.

 
Ez a kérdés elég sok embert foglalkoztat utazás előtt, és jól jöhet ha tájékozódni tudunk a célország mobiltelefonálási árairól. Ehhez nyújt segítséget az Európai Bizottság tegnap elindított új honlapja amely azt a célt szolgálja, hogy a fogyasztók előnyösebb feltételek mellett tudják mobiljaikat külföldön használni. – közölte ma a Világgazdaság.
A portál célja a tájékoztatáson kívül elsősorban az volt, hogy segítsenek megtalálni az embereknek az adott európai uniós tagországokban lévő legolcsóbb mobilszolgáltatókat, másfelől útmutatást és tippeket kapjanak a felhasználók az egyes tagállamokban való mobiltelefon-használatra vonatkozóan. Az oldalt - a tervek szerint - az Európai Bizottság félévente fogja frissíteni és az adatok jelenleg a szeptemberi állapotokat tükrözik.
Az adatbázisban a 25 jelenlegi európai uniós tagország összes mobilszolgáltatójának távközlési tarifái megtalálhatók, köztük a magyarországi szolgáltatók, a Pannon GSM, a T-Mobile és a Vodafone aktuális tarifái is. Az oldalon a magyarországi mobilszolgáltatókhoz kapcsolódóan konkrétan azok az árak érhetők el, hogy mennyit kell fizetnie egy felhasználónak, ha egy helyi szolgáltató segítségével Ausztriából, Dániából, Franciaországból vagy Hollandiából Magyarországra irányuló hívást kezdeményez. Adott ország szolgáltatói külföldi hívások esetén a másik ország hálózatának használatáért fizetnek, és ezt a roaming -költséget részben áthárítják a fogyasztókra.
A honlap tervét még júliusban jelentette be Viviane Reding információs társadalomért és médiáért felelős biztos, miután rávilágított a mobiltelefon külföldi használatának magas költségeire, valamint a díjak nagyobb átláthatóságának szükséggességére. Az Európai Unió korábban többször erélyesen lépett fel a mobilszolgáltatók ellen, mondván csökkentsék a külföldről az országukba irányuló hívások árát, az úgynevezett roamingdíjakat.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?