Mennyiért telefonálhatunk külföldön ?

Pénzcentrum
2005. október 5. 11:32

Ez a kérdés elég sok embert foglalkoztat utazás előtt, és jól jöhet ha tájékozódni tudunk a célország mobiltelefonálási árairól. Ehhez nyújt segítséget az Európai Bizottság tegnap elindított új honlapja amely azt a célt szolgálja, hogy a fogyasztók előnyösebb feltételek mellett tudják mobiljaikat külföldön használni. - közölte ma a Világgazdaság.

 
Ez a kérdés elég sok embert foglalkoztat utazás előtt, és jól jöhet ha tájékozódni tudunk a célország mobiltelefonálási árairól. Ehhez nyújt segítséget az Európai Bizottság tegnap elindított új honlapja amely azt a célt szolgálja, hogy a fogyasztók előnyösebb feltételek mellett tudják mobiljaikat külföldön használni. – közölte ma a Világgazdaság.
A portál célja a tájékoztatáson kívül elsősorban az volt, hogy segítsenek megtalálni az embereknek az adott európai uniós tagországokban lévő legolcsóbb mobilszolgáltatókat, másfelől útmutatást és tippeket kapjanak a felhasználók az egyes tagállamokban való mobiltelefon-használatra vonatkozóan. Az oldalt - a tervek szerint - az Európai Bizottság félévente fogja frissíteni és az adatok jelenleg a szeptemberi állapotokat tükrözik.
Az adatbázisban a 25 jelenlegi európai uniós tagország összes mobilszolgáltatójának távközlési tarifái megtalálhatók, köztük a magyarországi szolgáltatók, a Pannon GSM, a T-Mobile és a Vodafone aktuális tarifái is. Az oldalon a magyarországi mobilszolgáltatókhoz kapcsolódóan konkrétan azok az árak érhetők el, hogy mennyit kell fizetnie egy felhasználónak, ha egy helyi szolgáltató segítségével Ausztriából, Dániából, Franciaországból vagy Hollandiából Magyarországra irányuló hívást kezdeményez. Adott ország szolgáltatói külföldi hívások esetén a másik ország hálózatának használatáért fizetnek, és ezt a roaming -költséget részben áthárítják a fogyasztókra.
A honlap tervét még júliusban jelentette be Viviane Reding információs társadalomért és médiáért felelős biztos, miután rávilágított a mobiltelefon külföldi használatának magas költségeire, valamint a díjak nagyobb átláthatóságának szükséggességére. Az Európai Unió korábban többször erélyesen lépett fel a mobilszolgáltatók ellen, mondván csökkentsék a külföldről az országukba irányuló hívások árát, az úgynevezett roamingdíjakat.
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 22. csütörtök
Gerzson
8. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. február 21. 21:33
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem