2 °C Budapest

Senki sem úszhatja meg a bankok legújabb áremelését?

Pénzcentrum
2013. szeptember 5. 05:02

Talán nem túlzunk, ha azt állítjuk, hogy a cégek háromnegyede nem ott vezeti pénzügyeit, ahol számára az a legolcsóbb lenne - ez pedig részben a nehezen átlátható banki hirdetmények miatt van így. Cikkünkben a kisebb vállalkozásoknak szánt csomagok közül keressük a legolcsóbbakat.

A lakossági bankszámlákhoz hasonlóan a vállalkozásoknak sem érdemes arra koncentrálnia, hogy melyik bank hárítja át a tranzakciós illetéket. Az elmúlt hetekben, hónapokban ugyanis bebizonyosodott, hogy a magyar piacon működő pénzintézetek közül gyakorlatilag mindegyik így tesz. Sokkalta inkább fontos, hogy tudatos tervezéssel mérjük fel az összes költséget, ami felmerülhet a vállalat mindennapjai során és próbáljunk meg ennek megfelelően bankot választani. Kisebb vállalkozások havonta több ezer forintot is megspórolhatnak, míg a nagyobb cégeknél ez az összeg már több tízezres nagyságrendű is lehet - derül ki aBankRáció.hu kalkulátorából.


Érdemes a kezdeti éves díj mellett a későbbi költségekre is figyelni, hiszen például a táblázatunkban legolcsóbb számlacsomag 2 év után a legdrágább lenne a listában.


A 6 millió forint feletti árbevételű kisebb cégek számlacsomagjai között már nagyobb különbséget találhatunk. A legolcsóbb és a legdrágább ajánlat több, mint 35 ezer forinttal tér el egymástól.

Összefoglalva tehát a vállalkozásoknál is igaz a lakossági bankszámláknál is megfigyelhető trend. A vállalkozás igényeinek leginkább megfelelő számlacsomagot érdemes keresni. A tranzakciós illeték ugyan ebben a szegmensben is teljesen áthárításra kerül, de az egyéb költségeken akár ennél sokkal nagyobb mértékben is spórolhatunk.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16