Érdemes kihasználni az idei síszezont Ausztriában (x)

Érdemes kihasználni az idei síszezont Ausztriában (x)

PR
2022. január 31. 05:00

Egy újabb elmaradó síszezon, vagy idén végre visszatér az élet a rendes kerékvágásba az osztrák síterepeken?

Sokan ez utóbbiban bíztak, és az optimista várakozások mostanra beigazolódni látszódnak: januárban már valódi szezonnak örülhettek a szolgáltatók és persze nem utolsósorban a síelők is. Az eddigi pozitív tapasztalatokról mesél a magyar tulajdonú SissiPark pályaszállás-apartmanház.

Szellős sípályák, kényelmes hütték

Bár a látogatók száma egyelőre nem éri utol a járvány előtti évek forgalmát, ez az érkező vendégek számára nem feltétlenül jelent hátrányt: őket a megszokott sorok és tömeg helyett tágas terek, szabadabb sípályák várják, amik a kevesebb síelőnek köszönhetően ráadásul tovább frissek is maradnak. Ugyanezzel találkozhatnak a hüttékben is, ahol tolongás helyett most kényelmesen lehet leülni.

A sípályák és a hütték tehát nyitva vannak, a felvonók üzemelnek, a síterepek és szálláshelyek pedig tárt karokkal fogadják az érkező vendégeket Ausztriában

A szolgáltatók különösen rugalmasak

A pandémiás időszakban persze a megszokottnál nagyobb rugalmasságra van szükség az emberek részéről. A vendégek több egyedi kéréssel fordulnak a szálláshelyek személyzetéhez, megértést és flexibilitást igényelnek tőlük. Segítséget kérnek a beutazási feltételekkel kapcsolatban az utazás előtt, tanácsot a helyszínen, de az utolsó pillanatig halogatott foglalások és a lemondások kapcsán is megértőbbnek kell lennie ilyenkor a szállásoknak.

Felértékelődik – legalábbis a magyar utazók számára – a magyar nyelvű személyzet. A SissiPark nem csak magyar tulajdonú, de a teljes személyzete is magyar, így még egyszerűbben tud segítséget nyújtani a vendégeknek, amit ők a visszajelzések alapján kimondottan értékelnek is. Az apartmanok idei vendégei a rugalmasságot és segítőkészséget emelik ki, amik leginkább hozzájárultak a pozitív élményhez.

Hasonló hozzáállás tapasztalható a síterepek bérletpénztárainál, ott is jóindulatúan állnak a kérdésekhez. Ausztriában egyébként a pályák használatához (csakúgy, mint a beutazáshoz és a vendéglátásban) oltási vagy gyógyultsági igazolvány szükséges, de aki ennek megfelel, az szabadon síelhet.

A hóhelyzet is megfelelő

A magyarok körében is népszerű síterepeken Stájerországban és Karintiában, ahol a SissiPark apartmanjai is találhatóak, egyelőre a hóhelyzet is ideális: kiváló természetes havon lehet síelni.

Minden adott tehát ahhoz, hogy az idei síszezonban érkezők maradéktalanul élvezhessék a síelést és a pihenést, sőt a szokásos zsúfoltság hiánya miatt akár még különlegesebb is lehet az élmény, mint a korábbi években.

A SissiPark Lachtalban, Schladmingban és Nassfelden üzemeltetett pályaszállás apartmanjainak előnyei idén különösen felértékelődnek. A magyar személyzet minden felmerülő problémát igyekszik megoldani, az apartmanokhoz tartozó privát szaunák pedig biztosítják a wellness-élményt a zsúfolt fürdők nélkül is.

(x)

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 6. hétfő
Ivett, Frida
19. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm