13 °C Budapest

Ezek a legnépszerűbb városok idén Magyarországon - itt a lista!

Pénzcentrum
2014. április 21. 17:00

Az enyhe télnek, a hómentes tavasznak, és nem utolsó sorban az intenzív SZÉP-kártya felhasználásnak egyaránt köszönhető, hogy az idei év első 3 hónapjában mintegy 15 százalékkal bővült a belföldi turizmus. Extrém rekordokban is bővelkedett az első negyedév: volt, aki 44 napon át élvezte egy szálláshely vendégszeretetét, a legdrágább egyszeri foglalás pedig elérte a 9 millió forintot.

Úgy tűnik, hogy idén sem panaszkodhatnak a szállásadók, a turisztikai szektor fellendülése az év első három hónapjában sem állt meg. "A tavaly márciusi hóvihar kapcsán jelentős károkat szenvedett a szektor, idén ez szerencsére elmaradt, ráadásul a tél is enyhe volt. A kedvező időjárás és a május 31-ig elköltendő mintegy 4 milliárd forintnyi SZÉP-kártya összességében 15 százalékost bővülést hozott 2013 első negyedévéhez képest" - mondta Dorcsinecz József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója.

SZÉP-kártyák: hamarosan pénzt emelhetnek le a számládról - KATTINTS!

A tavalyi évhez hasonlóan a legtöbb foglalás 2 éjszakára szólt, ugyanakkor mintegy 20 százalékkal bővült az 1 éjszakás pihenések száma, vagyis egy-egy szép, napsütéses hétvége kapcsán sokan döntöttek úgy, hogy kihasználva a jó időt, rövid pihenést iktatnak be. Vendégforgalom szempontjából egyébként tavalyhoz hasonlóan Budapest végzett az élen, a fővárost Eger, Hajdúszoboszló, Gyula, majd Pécs követte a népszerűségi rangsorban.

A legtöbb foglalás panziókba, illetve 3, 4 és 5 csillagos szállodákba történt, az átlagos érték tekintetében pedig az 50 ezer forint alatti kategória volt a legnépszerűbb. "A legolcsóbb pihenés egyébként 1500 forint volt egy apartmanban, míg az idei év a legértékesebb foglalás tekintetében új rekordot hozott: egy csoport valamivel több mint 9 millió forintot költött szálláshelyre" - tette hozzá Dorcsinecz József.

1. Budapest
2. Eger
3. Hajdúszoboszló
4. Gyula
5. Pécs

A szálláshelytípusok szempontjából a legnagyobb növekedést a motelek, illetve vendégházak könyvelhették el az előző év hasonló időszakához képest, a legtöbb időt ugyanakkor az apartmanokban töltöttük. Ez utóbbi kategóriában szintén újabb rekord született, egy budapesti apartmanban egy vendég összesen 44 éjszakát töltött el.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Akciós árakkal várják az utazókat a Balatonnál - KATTINTS!

Idén hamar elkelnek a balatoni szálláshelyek

Tudatosabban tervezi idén a nyaralását a magyar: míg tavaly a nyári időszakra átlagosan 61 napos volt az előfoglalás, idén már 67 nappal a tervezett pihenés előtt megkezdődött az előfoglalási szezon. "Ez egyúttal azt is jelzi, hogy idén várhatóan hamarabb betelnek a népszerű nyaralóhelyek, melyek belföldön idén is főképp a Balaton menti településeken találhatók" - tette hozzá Dorcsinecz József. Az eddig adatok alapján egyébként a legtöbb előfoglalás sorrendben siófoki, zamárdi, illetve balatonfüredi szálláshelyre szól, de sokan választják a klasszikus fürdővárosokat is, így például a tavaly az Év Települése címet elnyerő Hajdúszoboszlót, illetve Zalakarost és Gyulát.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem