5 °C Budapest

Ezek a legjobb éttermek, cukrászdák a Tiszánál: itt a lista!

Pénzcentrum
2012. augusztus 19. 08:03

Elkészült a Tisza kulináris térképe. Az összesítésen a legjobb halászcsárdák és étteremek mellett megtalálhatóak a legkiválóbb halsütödék, valamint cukrászdák is. A legjobb tiszai vendéglátóhelyek közé többnyire szegedi, illetve szolnoki címek kerültek be, de akadnak említésre méltó helyek még szerte a tájegységen.

Egyre többen töltik szabadságukat belföldön - a GfK felmérése szerint idén a magyarok többsége nem hagyja el az országhatárt még a nyári szabadságolások alatt sem. A költések mértéke ugyanakkor nem mutat jelentős csökkenést, a családok nagyjából ugyanannyit szánnak a hazai pihenésre, mint tették azt korábban külföldi vendégeskedésük alkalmával. Éppen ezért egyre nagyobb igény van a minőségi szolgáltatást nyújtó turisztikai célpontokra.


Mindemellett a nemzetközi és a hazai tapasztalatok is azt mutatják, hogy egyre inkább fellendülőben van a gasztroturizmus. Magyarországon is egyre többen keresik a kiváló minőség alapanyagokból készített hagyományos, vagy éppen modern falatokat. Éppen ezért a legjobb balatoni vendéglátóhelyekhez hasonlóan a legkiválóbb tiszai fogadókat is egy csokorba szedte a Magyar Konyha. Az ország keleti részén ugyanis a legvonzóbb turisztikai célpontok többnyire a Tiszához köthetőek. Ezek tehát a legjobb vendéglátóhelyek a Tiszánál 2012-ben.


Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a listákban szereplő vendéglátóhelyek természetesen szubjektív véleményt tükröznek. Többnyire egy este hangulatát adják csupán vissza, és magukban hordozhatják egy-egy ember pillanatnyi botlásait is. A feltörekvő vendéglők viszont nem pusztán jó helyek, hanem üzleti értelemben is fenntartható vállalkozások, még akkor is, ha olykor szakmailag vagy üzletileg egyelőre csak az útkeresésnél járnak. S azt se felejtsük el, mielőtt véleményünknek hangot adnánk, ízlések és pofonok. Egy azonban biztos, ha lassan is, de jó irányba haladunk. Ma már nem számít kuriózumnak, ha igazán kitűnő ételekbe, s kiszolgálásba botlunk. Bár az is igaz, hogy továbbra is tarttják magukat a Balatonról már jól ismert, úgynevezett "becsali" csárdák.

Amennyiben Te is tudsz értékelhető vendéglátóegységet a Tisza környékén - legyen az egy jó halászcsárda, étterem, egy halbüfé, vagy akár egy cukrászda -, írd meg a penzcentrum@penzcentrum.hu e-mail címre.


Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem