15 °C Budapest

Újabb utazási iroda került a süllyesztőbe!

2010. július 9. 10:59

Törölte a KARYA TOUR utazásszervező utazási irodát a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal. Az irodának mintegy 550 utasa rekedt külföldön.

A Karya Tour Utazásszervező Kft. vagyoni biztosítékát a QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepénél kötötte, közel 317 millió forint összegben.

Az utasok kárigényeiket a QBE Insurence (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepénél jelenthetik be, illetve kérhetnek ott kérhetnek felvilágosítást is.

Az utasok pénteken, illetve jövő hét szerdáig a biztosító segítségével valamennyien hazaérkezhetnek.

Az elmúlt években gyakorlatilag nem volt olyan nyár, amikor ne hallottunk volna utazási irodák bedőléséről. 2009. május végéig összesen 35 utazásszervezőt törölt a nyilvántartásból a hivatal, közülük hatot jogszabálysértés miatt húztak ki a listáról.Tavaly júniusban az 5 Kontinens utazási iroda ment csődbe: a cég közel 150 millió forinttal nem tudott elszámolni, amit kétezer utas fizetett be nekik. Az utazási iroda 40 millió forintos vagyoni biztosítéka csak a befizetett összegek 22 százalékát fedezte. Őt követte a Quitt Tours, majd júliusban Avantgarde Utazási Iroda néven működő KBT Avantgarde Idegenforgalmi és Személyszállító Bt-t érte el a vég.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Két éve nyáron a Horvát Utazási Iroda Kft.-t törölte a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal az utazási vállalkozók közhitelű hatósági nyilvántartásából, jogszabálysértés miatt. Akkor a csőd mintegy 300 utast érintett.

2008-ban történt minden idők egyik legnagyobb idegenforgalmi csődje, amikor 200 ezer ember utazási terve vált semmivé, és 90 ezren rekedtek külföldön a harmadik legnagyobb brit utazási cég, az XL csődje miatt.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?