23 °C Budapest

Összehangolt buszsáv-ellenőrzést tart a BKV és a BRFK

2010. július 7. 08:17

A BKV Zrt. és a BRFK még 2009-ben írta alá azt az Együttműködési Megállapodást, melynek keretében a mai napon közösen ellenőrzik a buszsávokat.

Az akció célja az, hogy az autóbuszoknak fenntartott forgalmi sávot valóban csak az arra jogosultak vegyék igénybe.

Azt szeretnék ezzel elérni, hogy a lakosságban és az autósokban is egyértelműen tudatosuljon: a buszsávok a közösségi közlekedés előnyben részesítésére szolgálnak.

A mai összehangolt ellenőrzés ideje alatt a BRFK mobil egységei a BKV Zrt. közlekedési szakterülete által javasolt szakaszokon folytatnak majd helyszíni ellenőrzéseket.

A közlekedési vállalat bízik benne, hogy a KRESZ szerint kijelölt sávok valóban biztosítják az autóbuszok folyamatos haladását, hiszen így az utasok gyorsabban jutnak el céljukhoz, a járművek pedig a megadott időben odaérnek a megállókba.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?