19 °C Budapest

Így spórolj a benzinen: válts gázüzemre!

Pénzcentrum
2010. január 21. 10:17

Nyugat-Európában 2015-re 10 százalékot is elérheti a gázzal is hajtott személyautók aránya, míg Magyarországon a jelenlegi 1,5-2 százalékról a várakozások szerint 5 százalékra nőhet két év alatt - közölte a Népszabadság a Prímagáz Zrt elemzését.

Mivel az európai országok egy része garanciát vállalt az autógáz adóterheinek jelenlegi alacsony szinten tartására (Németországban 2018-ig), 2015-ig akár a 10 százalékot is elérheti vegyes üzemben működő autók aránya.

Itthon ugyan ilyen írásos garanciák nincsenek, az autógáz ára mégis évek óta stagnál, melynek következtében a taxisok például tömegesen választják az autógázt (LPG) üzemanyagként, a lakosság körében is mind népszerűbb ez az alternatíva.

A legnagyobb forgalmazónak számító Prímagáz adatai szerint egy liter autógáz átlagosan 135 forinttal olcsóbb, mint a benzin, és erre az árkülönbözetre hosszú távon is számítani lehet. Ez tízezer kilométerenként 100-110 ezer forint megtakarítást eredményez.

A használat gyakoriságától függően magánszemélyeknél egy, legfeljebb két év alatt így megtérül a beépítés 230-290 ezres költsége.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Itthoni viszonylagos alacsony elterjedtségének az az oka, hogy sokan nem tudják, hol lehet ilyet tankolni, miközben LPG országszerte közel 300 kúton kapható.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?