24 °C Budapest
Interior Of Home Office With Laptop computer at Table

Nem mindenki érzi a válságot: nagyot szakított a magyarok egyik kedvenc okostelefon-gyártója

MTI
2023. augusztus 30. 12:32

Emelkedett a Xiaomi Corp. kínai elektronikai termékgyártó nyeresége a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, részben költségcsökkentési intézkedéseinek hatására, ugyanakkor csökkent a bevétele.  

A Xiaomi közlése szerint adózott eredménye 3,67 milliárd jüant (503,4 millió dollár, 1 jüan = 48,47 forint) tett ki, jócskán meghaladta az egy évvel korábbi 1,37 milliárd jüant. A cég negyedéves bevétele - különösen az okostelefon-eladások visszaesése miatt - 4 százalékkal, 67,35 milliárd jüanra csökkent az egy évvel korábbi 70,17 milliárd jüanról. A bruttó haszonkulcs 21,0 százalékra javult az egy évvel korábbi 16,8 százalékról.

Az okostelefon-szegmens bevétele 13,4 százalékkal, 36,6 milliárd jüanra süllyedt. A cég adatai szerint az idei második negyedévben okostelefon-eladásai 15,8 százalékkal, 32,9 millió készülékre estek. A cég negyedéves kiadásai összességében 2,3 százalékkal, 10,2 milliárd jüanra csökkentek, miközben a kutatási és fejlesztési (K+F) ráfordítások 21 százalékkal,  3,8 milliárd jüanra emelkedtek.

A táblagépeket, televíziókészülékeket és laptopokat magában foglaló szegmens nyeresége 38 százalékkal,  3,91 milliárd jüanra nőtt, elsősorban a táblagépek magasabb értékesítésének köszönhetően. A reklámozást, az online játékokat és a fintech szolgáltatásokat magában foglaló internetes szolgáltatások üzletágának a nyeresége éves összevetésben 8,4 százalékkal, 5,52 milliárd jüanra emelkedett különösen a hirdetési bevételek növekedésének hatására.

 
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem