18 °C Budapest
Fresh vegetables cooking on barbecue for social gathering, healthy living, vegetarian, gourmet

Egy vagyont költenek erre a vidéki magyarok: borsos ára lehet a nyári sütögetésnek

2022. június 8. 08:15

Sokak számára a grillezés egy időjárástól független hobbi, azonban a legtöbben mégis inkább kellemes, napsütéses időben és tavasztól őszig gyújtják be a lángokat. Egy azonban közös: nagyszerű élmény a grillezés, szuper szaftos ételek, sült zöldségek készülnek, miközben jól érzi magát a család és a társaság. De melyik grillsütőt érdemes választanunk?

A hagyományos összejöveteleket feldobhatjuk egy közös grillezéssel is, így sütögethetünk kis kolbászokat, virsliket, grillsajtot, zöldségeket. Kiválóak erre a célra a zárt térben is használható grillapok és teppanyaki-sütők. Ezekkel a modern eszközökkel biztonságosan grillezhetjük kedvenc ételeinket akkor is, ha a kerti sütögetést elmosta egy tavaszi zápor, vagy lakásban élünk. Választhatunk olyan kombinált felületű megoldásokat, amelyek sima és grill kialakítással is rendelkeznek, így egyszerre többféle ételt tudunk készíteni egymással párhuzamosan.

De mi kerül a grillre? A grillezett camembert sajt lett a magyarok legnépszerűbb grillétele, második helyezett a barbecue tarja, amelyet a gombafejek grillen követnek – derül ki a Mit eszik az ország? - Nagy grillfelméréséből. Az eredmény azt mutathatja, hogy a zsírszegény életmódra törekvők, valamint a vegetáriánusok és vegánok által is fogyasztható grillfogások összesített népszerűsége meghaladja a klasszikus húsételekét.

Mára ez a főzési forma egészen népszerűvé vált, erre pedig a lezárások is rátettek egy lapáttal. Egyre több lakástulajdonosok szánja rá magát, hogy a hagyományos bogrács vagy szalonnasütő mellett, kisebb kerti konyhát alakítson ki, melyben valamilyen grillsütőt helyez el. Népszerűek a gázos, elektromos de a faszenes grillsütők is. A Hello Vidék most annak járt utána, melyek az egyes grillsütő típusok előnyei, hátrányai, és elyiket érdemes választanunk teljesítmény, méret és funkciók alapján.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?