19 °C Budapest
wine cellars in Villanykovesd, Hungary

Rengeteg magyar marad le a lakáskedvezményekről: azt sem tudják, hogy léteznek

MTI
2021. május 21. 18:31

A 18-79 év közötti lakosság több mint negyedének van, vagy a következő egy évben lesz ingatlanügylete egy felmérés szerint. Az ingatlant vásárlók több mint harmadának nincs naprakész információja a hitelekről, otthonteremtési kedvezményekről.

Az év hátralévő részében is erős maradhat a kereslet az ingatlanpiacon a Duna House májusban végzett, reprezentatív kutatása szerint.

A 18-79 év közötti lakosság több mint negyedének van, vagy a következő egy évben lesz ingatlanügylete. A válaszadók 16 százaléka ingatlant vásárolna a következő időszakban, mindez a Duna House szerint azt mutatja, hogy az eddig tapasztalt erős érdeklődés az év hátralévő részében is megmarad.

Az ingatlant vásárlók több mint harmadának nincs naprakész információja a hitelekről, otthonteremtési kedvezményekről. Ezekről például a Pénzcentrum kalkulátorában is tájékozódhatsz!

A vásárlók több mint fele hitelt venne fel, és a negyede otthonteremtési támogatást is igénybe venne. A banki hitelben gondolkodók 76 százaléka érzi szükségesnek pénzügyi szakértő alkalmazását a hitelügyintézésben.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az ingatlanpiac kínálati oldalát vizsgálva kiderült, hogy a felmérésben megkérdezettek 7 százaléka próbálja jelenleg értékesíteni lakását, továbbá 8 százalék a következő 12 hónapban tervezi mindezt.

A közleményben kitérnek arra is, hogy a vevők közül a legtöbben azért szeretnének lakást vásárolni, mivel megváltoztak az ingatlannal szembeni igényeik. A második helyen indokként a lakáseladás hátterében az örökségből származó lakástól vagy háztól való megválás szerepel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?