18 °C Budapest
50 milliárdos rezsitartozása van a magyar háztartásoknak

50 milliárdos rezsitartozása van a magyar háztartásoknak

2017. január 25. 10:00

Megtört a rezsicsökkentés óta tartó trend, nőtt a rezsiszámlákkal elmaradó fogyasztók, és a szolgáltatásból kikapcsoltak száma is - írja az Index.

Tavaly áprilisához képest novemberre nőtt a rezsiszámlákkal elmaradó fogyasztók, és a szolgáltatásból kikapcsoltak száma is, derült ki Seszták Miklós fejlesztési miniszter írásbeli válaszából, amelyet a szocialista Tóth Bertalan kérdésére adott.

A helyzet a 2010-es évek elejére vált drasztikussá, majd a több körös rezsicsökkentés hatására 2012-től javulni kezdett, a 2009-es állapotoktól azonban még mindig nagyon messze vagyunk. A 2016. novemberi adatokból az derül ki, hogy többen lettek, akik tartoznak a villanyszámlával és nagyobb lett a tartozás is. Nem túl jó hír az sem, hogy a villanynál és a gáznál is magasabb lett a kikapcsolt lakossági fogyasztók száma.

A gázszolgáltatásban novemberben már 77 825-en voltak olyanok, akiket kikapcsoltak, az áramnál ugyanez 21 768 fogyasztót jelentett.

Egyedül a távhő az, ahol látni némi javulást, ez azonban eleve lényegesen kevesebb embert érint, mint a gáz és az áram, itt 6442 kikapcsolt fogyasztó van. Seszták Miklós szerint a kikapcsolás egyébként sokszor nem a fűtést, hanem a melegvizet érinti.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?