Itt a legújabb trükk: csalók vadásznak a Tigáz-fogyasztókra

Pénzcentrum
2013. december 9. 15:02

Csalók jelentek meg a TIGÁZ-DSO Kft. ellátási területén, akik a vállalat munkatársainak adva ki magukat többszörösen is megkárosíthatják az ügyfeleket - olvasható a társaság friss közleményében.

A Társaság tudomására jutott információk szerint a csalók a következő módszert alkalmazták. A magukat TIGÁZ-DSO Kft./TIGÁZ Zrt. munkatársainak kiadó személyek felkeresik a gyanútlan ügyfeleket és azt a tájékoztatást adják, hogy minden gázfelhasználónak kötelező CO riasztó készüléket vásárolnia. A helyszínen kísérletet tesznek egy több tízezer forintos összeg begyűjtésére, amennyiben ez nem áll a megtévesztett fogyasztó rendelkezésére, kisebb összegű előleget is elfogadnak. Ezt követően későbbre ígérik az így "megvásárolt" készülék kiszállítását. Tevékenységük dokumentálására kitöltetnek egy formanyomtatványt is, melyet az ügyféllel aláíratnak és le is pecsételnek.

A TIGÁZ Zrt. és a TIGÁZ-DSO Kft. felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a Társaság munkatársai, valamint megbízott külső vállalkozói nem vesznek át fogyasztási helyen készpénzt, illetve a túlfizetéseket sem térítik vissza személyesen, valamint nem foglalkoznak CO érzékelők értékesítésével. A be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással vagy postai úton kiküldött (a társaság nevét feltüntető és megfelelő azonosítóval ellátott) csekken bonyolítja le. A hitelesítési mérőcsere ingyenes, annak költségei az ügyfeleket nem terhelik, a régi mérő leszerelését követően azonnal új gázmérő kerül felszerelésre.

A TIGÁZ Zrt. és a TIGÁZ-DSO Kft. minden munkatársa arcképes, a dolgozó személyi igazolványának számával is ellátott, megkülönböztető arculati elemeket tartalmazó igazolvánnyal rendelkezik, melyen a dolgozó neve is szerepel. A Társaság által megbízott vállalkozók TIGÁZ fejléccel (TIGÁZ-DSO Kft./TIGÁZ Zrt.) ellátott megbízólevéllel és személyi igazolvánnyal igazolják személyazonosságukat.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem