2 °C Budapest

Itt a legújabb trükk: csalók vadásznak a Tigáz-fogyasztókra

Pénzcentrum
2013. december 9. 15:02

Csalók jelentek meg a TIGÁZ-DSO Kft. ellátási területén, akik a vállalat munkatársainak adva ki magukat többszörösen is megkárosíthatják az ügyfeleket - olvasható a társaság friss közleményében.

A Társaság tudomására jutott információk szerint a csalók a következő módszert alkalmazták. A magukat TIGÁZ-DSO Kft./TIGÁZ Zrt. munkatársainak kiadó személyek felkeresik a gyanútlan ügyfeleket és azt a tájékoztatást adják, hogy minden gázfelhasználónak kötelező CO riasztó készüléket vásárolnia. A helyszínen kísérletet tesznek egy több tízezer forintos összeg begyűjtésére, amennyiben ez nem áll a megtévesztett fogyasztó rendelkezésére, kisebb összegű előleget is elfogadnak. Ezt követően későbbre ígérik az így "megvásárolt" készülék kiszállítását. Tevékenységük dokumentálására kitöltetnek egy formanyomtatványt is, melyet az ügyféllel aláíratnak és le is pecsételnek.

A TIGÁZ Zrt. és a TIGÁZ-DSO Kft. felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a Társaság munkatársai, valamint megbízott külső vállalkozói nem vesznek át fogyasztási helyen készpénzt, illetve a túlfizetéseket sem térítik vissza személyesen, valamint nem foglalkoznak CO érzékelők értékesítésével. A be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással vagy postai úton kiküldött (a társaság nevét feltüntető és megfelelő azonosítóval ellátott) csekken bonyolítja le. A hitelesítési mérőcsere ingyenes, annak költségei az ügyfeleket nem terhelik, a régi mérő leszerelését követően azonnal új gázmérő kerül felszerelésre.

A TIGÁZ Zrt. és a TIGÁZ-DSO Kft. minden munkatársa arcképes, a dolgozó személyi igazolványának számával is ellátott, megkülönböztető arculati elemeket tartalmazó igazolvánnyal rendelkezik, melyen a dolgozó neve is szerepel. A Társaság által megbízott vállalkozók TIGÁZ fejléccel (TIGÁZ-DSO Kft./TIGÁZ Zrt.) ellátott megbízólevéllel és személyi igazolvánnyal igazolják személyazonosságukat.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16