27 °C Budapest

Itt a legújabb trükk: csalók vadásznak a Tigáz-fogyasztókra

Pénzcentrum
2013. december 9. 15:02

Csalók jelentek meg a TIGÁZ-DSO Kft. ellátási területén, akik a vállalat munkatársainak adva ki magukat többszörösen is megkárosíthatják az ügyfeleket - olvasható a társaság friss közleményében.

A Társaság tudomására jutott információk szerint a csalók a következő módszert alkalmazták. A magukat TIGÁZ-DSO Kft./TIGÁZ Zrt. munkatársainak kiadó személyek felkeresik a gyanútlan ügyfeleket és azt a tájékoztatást adják, hogy minden gázfelhasználónak kötelező CO riasztó készüléket vásárolnia. A helyszínen kísérletet tesznek egy több tízezer forintos összeg begyűjtésére, amennyiben ez nem áll a megtévesztett fogyasztó rendelkezésére, kisebb összegű előleget is elfogadnak. Ezt követően későbbre ígérik az így "megvásárolt" készülék kiszállítását. Tevékenységük dokumentálására kitöltetnek egy formanyomtatványt is, melyet az ügyféllel aláíratnak és le is pecsételnek.

A TIGÁZ Zrt. és a TIGÁZ-DSO Kft. felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a Társaság munkatársai, valamint megbízott külső vállalkozói nem vesznek át fogyasztási helyen készpénzt, illetve a túlfizetéseket sem térítik vissza személyesen, valamint nem foglalkoznak CO érzékelők értékesítésével. A be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással vagy postai úton kiküldött (a társaság nevét feltüntető és megfelelő azonosítóval ellátott) csekken bonyolítja le. A hitelesítési mérőcsere ingyenes, annak költségei az ügyfeleket nem terhelik, a régi mérő leszerelését követően azonnal új gázmérő kerül felszerelésre.

A TIGÁZ Zrt. és a TIGÁZ-DSO Kft. minden munkatársa arcképes, a dolgozó személyi igazolványának számával is ellátott, megkülönböztető arculati elemeket tartalmazó igazolvánnyal rendelkezik, melyen a dolgozó neve is szerepel. A Társaság által megbízott vállalkozók TIGÁZ fejléccel (TIGÁZ-DSO Kft./TIGÁZ Zrt.) ellátott megbízólevéllel és személyi igazolvánnyal igazolják személyazonosságukat.

 

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem