Batiz lakásbotránya: 3,2 millióért 21,4 milliós ingatlan az Andrássy úton

2009. december 17. 09:32

Fordulatot vett Batiz Andrásnak, a Gyurcsány-kormány egykori szóvivőjének, egyben az uzsorakamatok miatt bírált Provident kommunikációs képviselőjének a lakásügye. "Nyomozást rendelt el a Budapesti Rendőr-főkapitányság, az önkormányzattól bekérték a terézvárosi lakáscsere-szerződések iratait" - közölte a Magyar Hírlappal Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Batiz András lakásbotránya a napokban robbant ki, amikor a lap megírta, hogy a korábbi szóvivő az Andrássy úton megszerzett egy önkormányzati bérlakást, s abban 2001 óta szociális lakbéren "tengődik". Batiz még sztárriporterként, egy úgynevezett csereszerződés révén jutott hozzá a lakáshoz: egy Dob utcai parányi lakot, amelyben albérlő volt, cserélt el egy Andrássy úti főbérletre.

A cserepartnere régóta egy érdi családi házban él, és nem is költözött be a Dob utcai 23 négyzetméteres garzonba. A szerződés ezek szerint színlelt volt, amit a Btk. is szankcionál. A kerületben több hasonló eset történt, valamennyit egy kifejezetten önkormányzati lakások megszerzésére szakosodott ügyvédi iroda bonyolította le. A többi trükkös csere miatt a Fővárosi Főügyészség már augusztusban megindította az eljárást, majd megkezdték a nyomozást is.

A lap szerint Batiz jogsértő módon jutott hozzá ahhoz a lehetőséghez is, hogy a 21,4 millió forintra felértékelt lakást a szociális bérlőknek járó kedvezménnyel 3,2 millió forintért a későbbiekben meg is vásárolhatja.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem