16 °C Budapest

Batiz lakásbotránya: 3,2 millióért 21,4 milliós ingatlan az Andrássy úton

2009. december 17. 09:32

Fordulatot vett Batiz Andrásnak, a Gyurcsány-kormány egykori szóvivőjének, egyben az uzsorakamatok miatt bírált Provident kommunikációs képviselőjének a lakásügye. "Nyomozást rendelt el a Budapesti Rendőr-főkapitányság, az önkormányzattól bekérték a terézvárosi lakáscsere-szerződések iratait" - közölte a Magyar Hírlappal Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Batiz András lakásbotránya a napokban robbant ki, amikor a lap megírta, hogy a korábbi szóvivő az Andrássy úton megszerzett egy önkormányzati bérlakást, s abban 2001 óta szociális lakbéren "tengődik". Batiz még sztárriporterként, egy úgynevezett csereszerződés révén jutott hozzá a lakáshoz: egy Dob utcai parányi lakot, amelyben albérlő volt, cserélt el egy Andrássy úti főbérletre.

A cserepartnere régóta egy érdi családi házban él, és nem is költözött be a Dob utcai 23 négyzetméteres garzonba. A szerződés ezek szerint színlelt volt, amit a Btk. is szankcionál. A kerületben több hasonló eset történt, valamennyit egy kifejezetten önkormányzati lakások megszerzésére szakosodott ügyvédi iroda bonyolította le. A többi trükkös csere miatt a Fővárosi Főügyészség már augusztusban megindította az eljárást, majd megkezdték a nyomozást is.

A lap szerint Batiz jogsértő módon jutott hozzá ahhoz a lehetőséghez is, hogy a 21,4 millió forintra felértékelt lakást a szociális bérlőknek járó kedvezménnyel 3,2 millió forintért a későbbiekben meg is vásárolhatja.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 24. vasárnap
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
A siketek világnapja
Szeptember 24.
Tengerészeti világnap
Szeptember 24.
A fehér kendő napja
Szeptember 24.
A szív világnapja
Szeptember 24.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2023. szeptember 24. 06:30
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM