26 °C Budapest

Batiz lakásbotránya: 3,2 millióért 21,4 milliós ingatlan az Andrássy úton

2009. december 17. 09:32

Fordulatot vett Batiz Andrásnak, a Gyurcsány-kormány egykori szóvivőjének, egyben az uzsorakamatok miatt bírált Provident kommunikációs képviselőjének a lakásügye. "Nyomozást rendelt el a Budapesti Rendőr-főkapitányság, az önkormányzattól bekérték a terézvárosi lakáscsere-szerződések iratait" - közölte a Magyar Hírlappal Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Batiz András lakásbotránya a napokban robbant ki, amikor a lap megírta, hogy a korábbi szóvivő az Andrássy úton megszerzett egy önkormányzati bérlakást, s abban 2001 óta szociális lakbéren "tengődik". Batiz még sztárriporterként, egy úgynevezett csereszerződés révén jutott hozzá a lakáshoz: egy Dob utcai parányi lakot, amelyben albérlő volt, cserélt el egy Andrássy úti főbérletre.

A cserepartnere régóta egy érdi családi házban él, és nem is költözött be a Dob utcai 23 négyzetméteres garzonba. A szerződés ezek szerint színlelt volt, amit a Btk. is szankcionál. A kerületben több hasonló eset történt, valamennyit egy kifejezetten önkormányzati lakások megszerzésére szakosodott ügyvédi iroda bonyolította le. A többi trükkös csere miatt a Fővárosi Főügyészség már augusztusban megindította az eljárást, majd megkezdték a nyomozást is.

A lap szerint Batiz jogsértő módon jutott hozzá ahhoz a lehetőséghez is, hogy a 21,4 millió forintra felértékelt lakást a szociális bérlőknek járó kedvezménnyel 3,2 millió forintért a későbbiekben meg is vásárolhatja.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?