Zaciban Demi Moore aktfotója! Meztelen sztárokkal a művészcsőd ellen

2009. szeptember 16. 11:02

Kilátástalan anyagi helyzete miatt egy szerzői jogokra specializálódott hitelezőhöz fordult a nemzetközileg elismert 60 éves fotóművész, Annie Leibovitz. A fotós 24 millió dolláros adóssággal küzd, a fizetési határidő pedig a múlt héten lejárt. A végső megoldásnak a zenészekről, színészekről, valamint egyéb hírességekről készített aktok szerzői jogainak elzálogosítása tűnt.

A fotós tárgyalásokat kezdeményezett a hitelezővel a futamidő meghosszabbításáról, melyek ügyvédje szerint sikerrel zárultak, de a megállapodás pontos részleteit nem hozták nyilvánosságra.


Annie Leibovitz

A jogász megerősítette, hogy nem múltak el a viharfelhők, a fedezetként felajánlott ingatlanok valamelyikét mielőbb értékesíteni kell, a szerzői jogok elzálogosításából befolyó összegből pedig rendezni kell az eddigi elmaradásokat.

A művésznő a New York-i lakására és három egymással szomszédos elővárosi házra vett fel jelzáloghitelt még 2002-ben. Az ingatlanok felújítása rendkívül elhúzódott, az értékesítés pedig jelen körülmények között sokkal nehézkesebb, mint amire korábban számítani lehetett.

Az anyagi gondokat súlyosbította, hogy a felújítás során engedély nélkül végzett pinceásás károkat okozott a szomszédos ingatlan tulajdonosának, aki több millió dollárt perelt el a művésznőtől.

A pénz elment, az adófizetés és a havi törlesztők elmaradtak, a közüzemi számlákat sem tudta már fizetni Leibovitz. Végső megoldásnak a teljes életművének elzálogosítása maradt, így kerültek az erre szakosodott Art Capital Group birtokába a John Lennonról és Yoko Onoról, valamint a terhes Demi Moore-ról készített aktfotók szerzői jogai.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?