Budapest az élmezőnyben: lakásárban verhetetlen a magyar főváros!

Pénzcentrum
2008. november 19. 14:00

Ahogy a dollár visszaerősödött az európai devizákkal szemben, a tengerentúli vásárlók újra érdeklődni kezdtek az öreg kontinens ingatlanpiaca iránt. A Forbes magazin szakértők tanácsait és tapasztalatait felhasználva Európa legidillibb városait, régióit gyűjtötte csokorba. A festői szépségű olasz, görög és francia tájak, valamint a dán és a szlovén főváros mögött nem kis meglepetésre hazánk fővárosa is feltűnt a listán.

A dollár erősödése jót tett a tengerentúli érdeklődőknek, mivel néhány hónappal ezelőtt még a sokkal kedvezőtlenebb árfolyamok következtében szinte teljesen eltűntek az európai lakáspiacról. Sőt a tendencia megfordult és egyre több európai vásárolt szinte alkalmi áron ingatlant Amerikában.

Ha valaki új életet szeretne kezdeni egy történelmileg és kulturálisan gazdag környezetben, annak mindenképpen szét kell néznie Európában. A világgazdaság folyamatosan súlyosbodó nehézségekkel küzd, az ingatlanárak pedig évtizedek óta nem látott negatív rekordokat döntögetnek. Az amerikaiak a nyugdíjba vonulást követően fontolóra veszik a költözést, de nem igazán tudják, hogy merre induljanak.

A lista készítői öt szakértőt kértek meg az európai ingatlanpiac bemutatására, hogy a választás előtt állók a lehető legjobb döntést hozzák meg. Európa több országa is New Yorkkal azonos földrajzi szélességen fekszik, az időjárás a Földközi-tengernek köszönhetően azonban sokkal kedvezőbb. A tízes listára két olasz, egy spanyol, egy francia és egy görög célpont is felkerült a mediterrán régióból.

Aki nagyvárosban szeretne letelepedni, annak Koppenhágát, Ljubljanát, Budapestet és Rómát javasolják. Bár fővárosunk időjárása nem éppen nevezhető mediterránnak, az amerikaiak pénztárcájához mérten alacsony ingatlanárak azonban kompenzálják ezt a lemaradást a többiekkel szemben. A szlovén fővárosban körülbelül kétszer annyiba kerülnek a lakások.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A nyertes olasz és francia régiókat a természeti szépségek és a varázslatos környezet repítette a lista élére, de viszonylag kis településeket takar az angol és a görög célpont is. Ezeket elsősorban azoknak ajánlják, akik távol a város zajától, de mégis jelentős presztízzsel bíró helyen szeretnének letelepedni. Meg kell említeni az erdélyi Nagyszebent, a város szépsége még a tengerentúli szakértőket is lenyűgözte.

Gyász: elhunyt Pál Mihály

Nyolcvanhat éves korában szerdán elhunyt Pál Mihály Munkácsy-díjas szobrászművész - közölte a család csütörtökön.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?